Ekonomi

Döviz piyasalarında son durum: Euro/TL bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL yüzde 0,1 artışla 18,60 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinden kapanmasının ardından, yukarı yönlü hareket ederek günü kapattı. Peki euro/TL ne kadar? 18,36 lTL'den alınan Euro kurunun satış fiyatı ise 18,36 TL olarak belirlendi

Serbest piyasada 18,60 TL'den  alınan dolar 18,60 lT'den satışa sunuluyor. 18,36 lTL'den alınan Euro kurunun satış fiyatı ise 18,36 TL olarak belirlendi.

Dün, doların satış fiyatı 18,59 lira, Euro/TL kurunun satış fiyatı ise 18,37  lira olmuştu. Peki bugün euro ne kadar? Euro kaç TL? Euro kaç lira oldu? İşte 25 Ekim 2022 euro/TL kuru.

EURO KAÇ LİRA? EURO/TL NE KADAR? 25 EKİM 2022 EURO KURU

Euro/TL kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip eden yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro bugün ne kadar? Euro akç lira oldu? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Euro/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,48 TL, satış fiyatı ise 18,55 TL seviyesinden işlem görüyor.
Euro dolar paritesi ise gün içinde 0,91 oranında yükselerek 0,9946 oldu.

 

EURO BÖLGESİ GİTTİKÇE DARALIYOR

Euro Bölgesi ekonomisinin durumu hakkında gösterge kabul edilen imalat ve hizmet sektörlerini birlikte değerlendiren öncü bileşik satın alma yöneticileri endeksi (PMI), hayat pahalılığının tüketicileri harcama yaparken temkinli olmaya itmesi ve talep üzerinde baskı yaratması ile yaklaşık iki yılın en hızlı daralmasını kaydetti.

Bileşik satın alma yöneticileri endeksi ekim ayında beklentilerin altında 47.1 seviyesinde açıklandı. Geçen ay nihai veri 48.1 seviyesindeydi.

 

GÖZLER AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA ÇEVRİLDİ

Avrupa'da devam eden enerji tedarik sıkıntıları ile birlikte siyasi sorunlar da sürerken gözler perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın kritik faiz kararını beklerken bankanın faizleri küresel mali kriz öncesinde görülen seviyelere yükseltmesi öngörülüyor.

 

Avrupa ekonomilerinde resesyon sinyallerinin verildiği dönemde verilecek bu karar piyasa tarafından dikkatle takip edilecek. Ayrıca ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmasında vereceği mesajlar da yakından takip edilecek.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB’nin faizleri 75 baz puan artıracağı öngörülürken, Lagarde’ın toplantı sonrası yapacağı konuşmada vereceği kritik mesajlar varlık fiyatları açısından önemli.

Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyona karşı politika faizlerini kademeli olarak artırırken banka son toplantısında politika faizlerini yüzde 0,50 seviyesinden yüzde 1,25’e çıkardı.

 

AVRUPADA GAZ 100 EURONUN ALTINA GERİLEDİ

Kış mevsiminin zorlu geçeceğine yönelik beklentiler Avrupa'da doğal gaz fiyatı yazın başladığı haziran ayından bu yana ilk kez 100 euronun altına geriledi.

1 euronuz bile varsa sakın bakmadan geçmeyin! 2 gün sonra yer yerinden oynayacak 

Euro bölgesinde kırmızı alarm! Euro/TL ne kadar oldu? 24 Ekim 2022 euro kuru