16 / 05 / 2024

Dövizdeki artış konutta teslim tarihini uzatacak!

Dövizdeki artış konutta teslim tarihini uzatacak!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkam Cem Çelik 'Özellikle ince işçilikte ithal malzemelerin kullanıldığı projelerde teslim tarihinin uzaması gündemde. Maliyetin artması, kullanılacak malzeme listesinde değişiklik yaşanmasına sebep olabilir' dedi...



Döviz kurlarındaki yükseliş, "ithal ağırlıklı sektör" olmadığı halde bazı inşaat projelerini de etkiliyor. Özellikle ince işçilik malzemelerinde ve dekorasyonda ithal ürünler kullanan firmaların maliyetlerinde artışlar gözlendi. 


Bu gelişme üzerine pahalı ithal ürünlerden vazgeçen veya alımı erteleyen firmalar, alternatif yerli ürün arayışına yöneldi. Böylece proje detaylarında kalite kaybının yaşanabileceği, devam eden projelerde de teslim tarihinin uzayabileceği bildirildi. Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkam Cem Çelik, "Döviz fiyatlarındaki artış, çok sayıda firmayı olumsuz etkiledi. 


Maliyetin artması, kullanılacak malzeme listesinde değişiklik yaşanmasına sebep olabilir. Bu süreçte bazı projelerin teslim tarihinin uzaması normal. Bu sebeple konut almayı düşünenlerin; firmaların geçmişlerini, yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri işleri iyi incelemeleri gerekli" dedi. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön