03 / 05 / 2024

Dövizli kira artışlarında dövizin sabitlenmesi meclis gündeminde!

Dövizli kira artışlarında dövizin sabitlenmesi meclis gündeminde!

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Alışveriş merkezleri ve cadde mağazalarında dövizle kontrat yapmış esnafın yıllık kira artışlarında dövizin sabitlenmesi yönünde çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Dövizli kira artışlarında dövizin sabitlenmesi meclis gündeminde!


MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Alışveriş merkezleri ve cadde mağazalarında dövizle kontrat yapmış esnafın yıllık kira artışlarında dövizin sabitlenmesi ve üç ay önceden haber vermek koşuluyla kira sözleşmelerinin cezasız olarak sonlandırılması yönünde çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Adan sorularını Başbakan Yıldırım'a yöneltti.


Adan önergesinde "Türkiye'nin gayri safi yurtiçi hasılasını yaratan en büyük 5 sektör içinde yer alan ve milli gelirin yüzde 12'sini oluşturan perakende sektörüdür. Bir süredir tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik durgunluk ne yazık ki Türkiye'de de etkili olmaktadır. Buna bağlı olarak, yakın coğrafyada yaşanmakta olan bölgesel sıkıntılar ekonomimiz üzerinde bazı olumsuzluklar yaratabilmektedir." diyerek 3 soru sordu.


Adan'ın soruları


1. Dövize bağımlılığın yüksek olduğu bu ortamda, alışveriş merkezileri ve cadde mağazalarında dövizle kontrat yapmış esnafın yıllık kira artış oranlarını TEFE-ÜFE oranında artması ve döviz kurlarını USD İÇİN 2.30 TL, AVRO için ise de 2.60 TL seviyesinde sabitlemeyi düşünüyor musunuz?


2. 3 ay önceden haber vermek koşuluyla, kira sözleşmelerinin cezasız olarak sonlandırılması yönünde hangi çalışmalarınız var mıdır?


3. Gençlerimizin işsizlik sorunlarına yardımcı olmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabilmek amacıyla 26 yaş altında işe alınacak yeni çalışanlar için vergi avantajları sağlanacak mıdır? Eğer sağlanacak ise, bunu ne zaman uygulamayı düşünüyorsunuz?




Geri Dön