05 / 05 / 2024

D&R, Teknosa ile 6 mağaza açacak!

D&R, Teknosa ile 6 mağaza açacak!

Son dönemlerde hızla büyüyen kültür ürünleri perakendeciliğinde kitap pazarı öne çıktı. Kitap okuyucusundaki artış, 2010da pazarı yüzde 40 büyüttü.  D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu, Bugün 104 mağazaya ulaştık dedi...



Son dönemlerde hızla büyüyen kültür ürünleri perakendeciliğinde kitap pazarı öne çıktı. Kitap okuyucusundaki artış, 2010da pazarı yüzde 40 büyüttü. Kültür grubu ürünlerine ilginin her geçen yıl arttığını dile getiren D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu, Bugün 104 mağa-zaya ulaştık. 2011de 350 milyon lira ciro hedefledik dedi.TÜRKİYEde kitap pazarı 2010 yılında yüzde 40 büyüyerek kültür ürünleri perakendeciliğindeki payını artırdı. Son dönemlerde kitap okuyucusunun arttığına işaret eden D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu, Bugün 21 ilde 104 mağaza ile hizmet veriyoruz. 2010da 250 milyon liralık ciroya ulaştık. Bu rakamı 2011de 350 milyon liraya çıkaracağız. Çünkü kültür grubu ürünlerindeki büyüme çok hızlı. D&R toplam 45 bin metrekare büyüklüğe ulaştı. Bugüne kadar toplam 50 milyon TLlik yatırım yaptık. 2011 yılı sonunda 120 mağazaya ulaşacağız dedi.

15 milyon TL yatırım
2011 yılının ilk dört ayı içerisinde 4 yeni mağazanın açıldığını dile getiren Kürşat Demircioğlu, hedeflerini şöyle açıkladı: Yılsonuna kadar olan dönemde 16 yeni mağaza daha açmayı planlıyoruz. Bu yılki yatırımlarımız 15 milyon TLyi bulacak. Bugüne kadar D&R mağazalarına yapılan toplam yatırım 50 milyon TL civarında. Bu yatırımlarla pazarın büyümesindeki etkinliğimizi de sürdürüyoruz. İstanbulun en büyük mağazası 3 bin metrekarelik alana sahip Marmara Forum D&R haziran ayında açıldı.

Büyük şehirler öne çıktı
Geçtiğimiz yıl 250 milyon TLlik cironun dağılımında kitap satışlarının önemine dikkat çeken Kürşat Demircioğlu, şu bilgileri verdi: Ciromuzun yüzde 80ini İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa illeri oluşturdu. Satışlarımızın yüzde 40ını kitap, yüzde 15ini müzik, yüzde 15ini video, yüzde 10unu dergi, yüzde 7sini oyun, yüzde 5ini elektronik, yüzde 8ini de hobby, kırtasiye ve diğer ürünler oluşturuyor. Mağazalarımızda da kitap satışlarının payı çok yüksek.

Kitap okuyucusu arttı
Türkiyede tüketici profilindeki değişiklikler hakkında da bilgi veren Kürşat Demircioğlu, şöyle konuştu: Kitap pazarı diğer gruplara kıyaslandığında en hızlı büyüyen pazar. Bu pazarda büyüme yüzde 40ların üzerinde gerçekleşti. Bu büyümede okuyucunun artması, en çok satan ürünlere olan ilgiyi de yükseltti. Bizim de ürün gruplarımız arasında en çok kitap satışı yapılıyor. En önemli sorun olan korsanla mücadelede ne kadar etkin olunursa pazar o kadar genişleyecek. Bu konuda D&R olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız.

Her gün 100 bin ürün mağazalara gidiyor

YATIRIMLARIN sadece mağazalarla sınırlı olmadığını dile getiren D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu, şöyle konuştu: Mağaza yatırımlarının yanı sıra özellikle teknoloji alanında gerek merkez gerekse de lojistik sisteminde önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar teknolojik yenilikler kadar D&Rın sektöre getirdiği ilkleri de kapsıyor. Bunların arasında en önemlilerinden biri D&Rın 5 bin metrekarelik yeni ikmal deposunu 200 mağaza kapasiteli konveyor bantlarla donatarak tam otomasyona geçirmek oldu. Bu otomasyon sayesinde D&R, tedarikçilerinden her gün düzenli olarak gelen 100 bin ürünü aynı gün 104 mağazaya sevk edebiliyoruz.

Teknosa ile 6 mağaza daha gelecek

TEKNOSA ile yaptıkları işbirliği hakkında değerlendirmede bulunan D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu, Teknosa ile yapmış olduğumuz işbirliği tüm perakende sektöründe bir yenilik daha getirdi. Aynı çatı altında yer alan D&R ve Teknosa mağazaları kültür, elektronik ürünlerine eksiksiz bir karma ile ulaşılabilen satış noktaları haline geldi. Bu konsept çerçevesinde 7 mağaza açıldı.

E-kitap pazarı büyüyor, internet satışı artıyor

SON dönemlerde internet satışlarının da önemli ölçüde arttığına işaret eden D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu, dr.com.tr internet sitesinden yaptığımız satışlar çok iyi gidiyor. Buradan elde ettiğimiz ciro 104 mağazamız arasında ilk 10 içerisine girdi. Internet satışlarımız son dönemde oldukça önemli bir gelişim gösterdi. D&R, müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla Özel Müşteri Siparişi sistemimizle mağazalarımızda o an için bulunmayan müşteri siparişlerini diledikleri mağazaya müşterimizin adına gönderiyoruz. D&R olarak geçen yıl e-kitap satışlarına da başladık. Kitap sayısı yerine içeriğinin güncel ve zengin olmasını hedefliyoruz. Elif Şafak, Adam Fawer, Nedim Gürsel, Nazlı Eray ve daha birçok yazarın e-kitabı D&R e-kitap listesinde yer almakta. E-kitap Türkiyede daha çok yeni bir konu olmasına rağmen çok hızlı bir şekilde gelişeceğine inanıyoruz. Bu alandaki gelişmeler dünyada da hızlıbir şekilde gerçekleşiyor. E-kitap satışları son dönemlerde önemli oranlarda artış yakaladı. Türkiyedeki pazar liderliğimizi bu alandaki çalışmalarda da öne çıkarıyoruz.
Hürriyet/Ceyhun KUBURLU


Geri Dön