07 / 05 / 2024

DS Tekstil Abbate için fabrika kuracak

DS Tekstil Abbate için fabrika kuracak

Fortune Türkiye, “Sıfırdan zirveye çıkan, zirveden sıfıra inen” Abbate'nin öyküsünü işledi



Fortune Türkiye, Aralık sayısında “Sıfırdan zirveye çıkan, zirveden sıfıra inen” Abbate'nin öyküsünü işledi. Abbate'nin lisans hakkını 10 yıllığına alan ve fason üretim yaptıran DS Tekstil'in sahibi Zeyrek Oduncu, fabrika kurmayı planlıyor

Fortune Türkiye, Aralık sayısının kapak konusunu 'Sıfırdan zirveye çıkan, zirveden sıfıra inen Abbate“ başlığıyla Abbate markasına ayırdı.

1990'larda yıllık 7 milyon adet gömlek üretimiyle dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olan Ahmet Tayan'ın kurduğu, son olarak Necmettin Erbakan'ın yeğenleri Mahmut Rauf Çataklı, Hüseyin Yavuz Erbakan ve Mehmet Emin Özalp'ın yönettiği Mercek Holding bünyesine geçen Öztay Tekstil, birkaç ay önce iflas etti. 15.7 milyon dolarlık kredi borcu nedeniyle Halk Bankası'na geçen şirketin Bilecik fabrikasına Bisse ve Sinpaş gibi markalar talip oldu.

Abbate'nin lisans hakkını 10 yıllığına alan Zeyrek Oduncu ise markayı küllerinden yeniden yaratmaya çalışıyor. Derginin haberine göre, şu anda fason üretim yaptıran Oduncu, Ocak ayında aylık 50 bin gömlek üretim kapasitesine sahip olacak bir fabrika kurmak için kolları sıvadı.

Konsept mağaza olacak

Tekstil mühendisi olan ve Öztay Tekstil'de çalışan üniversite arkadaşının ön ayak olmasıyla Abbate'nin üretimine talip olan Oduncu, ”Bunca hikayeye rağmen bayiler markaya karşı bağlılık içerisinde. Olumsuz birçok olaya karşı gerçekten aşırı sempati var. Markanın pazardaki konumunu gördükten sonra bütün sıkıntılara rağmen yeniden kısa sürede canlandırılabileceğini gördüm. Burada bir değer var, bu değerin canlandırılması beni çok ilgilendiriyor. Ben kendimi yolun başında gördüğüm için 5-10 yıl sonra 'Bu çocuk da bu işi başardı, helal olsun' denmesi benim için en büyük başarı” diyor.

Zeyrek Oduncu, 6 ay önce Korbel Tekstil'e fason üretimle işe koyuldu. Şu anda 20 civarında bayiye ulaştığını anlatan Oduncu, aylık 50 bin adet gömlek üretimi yapacak, 100-150 kişinin çalışacağı bir üretim tesisi kurmak için çalıştığını vurguluyor.

İlk etapta 45 bayiye ulaşmayı planladıklarını de belirten ve ”Hedefimiz yavaş ama sağlam adımlarla büyümek“ diyen Oduncu, daha sonra bayi sayısını 60'a çıkaracaklarını ve konsept mağazalar açacaklarını da Fortune Türkiye'ye anlattı.
Vatan


Geri Dön