29 / 04 / 2024

DSİ 'den Antalya Kaş'a 60.9 milyon TL'lik yatırım!

DSİ 'den Antalya Kaş'a 60.9 milyon TL'lik yatırım!

DSİ Antalya 13.Bölge Müdürü Turkay Özgül'ün verdiği bilgiye göre bugün saat 14.00'da Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenle temeli atılacak olan tesislerin toplam maliyeti 60.939.005 TL olarak belirlendi.



DSİ Antalya 13.Bölge Müdürü Turkay Özgül'ün verdiği bilgiye göre bugün saat 14.00'da Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenle temeli atılacak olan tesislerin toplam maliyeti 60.939.005 TL olarak belirlendi. 


DSİ Basın Birimi'nden bu konuda şu bilgiler verildi: "16 Nisan Cumartesi günü saat: 14:00'da Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eıoğlu, Antalya Milletvekilleri, Antalya Valisi Muammer Türker, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve beraberlerindeki heyetin katılımıyla Kaş İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenle tamamlandığında 35 170 dekar tarım alanını sulayacak ve maliyeti 45.062.459 TL olan Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı'nın, Manavgat İlçesi Çolaklı mevkiinde yerleşim yeri ve turizm alanlarını taşkınlardan koruyacak olan ve maliyeti 4.733.562 TL olan Manavgat Çolaklı Şarlavuk Deresi 1. Kısım Taşkın Koruması ile Demre İlçemizde 660 dekar tarım alanını ve 1 mahalleyi taşkından koruyacak olan ve maliyeti 11.142.987 TL olan Demre Köşkerler Sakar Deresi taşkın koruma inşaatlarının temelleri atılacak" 




Antalya Gerçek Akdeniz



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Isparta’da DSİ tesislerinin açılışını yaparken Antalya’da da yeni yapılacak olan DSİ tesislerinin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta'nın Sütçüler ve Antalya'nın Kaş ilçelerinde, DSİ tesislerinin açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Eroğlu, Isparta'da trafik kazasında yaşamını yitiren eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın baba evine taziye ziyareti gerçekleştirdi. SU


SORUNU KALMADI

Bakan Eroğlu, Isparta'da 730 dekar alan sulama kapasiteli Yeşilyurt Köyü Yaz Sulaması Birinci Kısım inşaatı ile Kasımlar Köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin açılış ve ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtım töreni, Antalya'da ise Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ile Manavgat Çolaklı Şarlavuk Deresi 1. Kısım Taşkın Koruması ile Demre Köşkerler Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatlarının temel atma törenlerine katıldı. Bakanlık olarak Türkiye'de çok iş yaptıklarını belirten Eroğlu, "Bakanlığa geldiğimde baktım 76 şehirde su sorunu var. Şimdi Türkiye'nin su sorunu kalmadı. 320 baraj inşa ettik. 100 günde bin gölet projesi kapsamında 35 baraj ve sulama tesisi yapıyoruz. Yanan dört ampulden biri bizim inşa ettiğimiz baraj ve göletlerden sağlanan temiz enerjiyle sağlanıyor. Kendi kaynağımız var artık. Su akıyor bakmıyoruz. Su akıyor yapıyoruz" dedi.


Sabah



Geri Dön