12 / 05 / 2024

DSİ duyurdu! Düşük KPSS puanınızla DSİ’de işiniz hazır! İşte DSİ personel alım şartları!

DSİ duyurdu! Düşük KPSS puanınızla DSİ’de işiniz hazır! İşte DSİ personel alım şartları!

DSİ personel alımı yapacağını açıkladı. DSİ 1273 sözleşmeli eleman alımı yapılacak. İşte detaylar!



DSİ en az lise diplomasına sahip adaylar için işe alım pozisyonları da ilan etti. Alımların lise mezunu olarak 222 kişi, Ön lisans dercesine sahip emniyet ve güvenlik görevlisi olarak 30 kişi, ofis çalışanı olarak 221 kişi, lisans derecesine sahip mühendis olarak 800 kişinin alımının yapılacağı bildirildi.

DSİ 1273 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kapsamında eksikliği gidermek için Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde 1273 kişilik kadro ile alımı gerçekleştirecek. Bu çerçevede mezuniyete göre kontenjanlar belirlenmiştir. Bu kontenjanlar da;

  • Lise mezunu olarak 222 Destek personeli
  • Ön Lisans mezunu olarak 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 221 Büro personeli,
  • Lisans mezunu olarak 800 Mühendis alımı olmak üzere toplama bakıldığı zaman 1273 sözleşmeli personel alımı yapılacağı bilgisi verildi.

KPSS PUANI 50'NİN ÜZERİNDE OLANLAR DEĞERKENDİRİLECEK

Erkek personel alımları da başlamıştır. DSİ adayların 2022 KPSS sınavında en az 50 puan almaları isteniyor. Bu alım işlemleri KPSS puan sıralamasında en düşük puan göre yapılacak.

İşe alım sonuçları en geç 30 gün içerisinde açıklanacaktır. Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımında tüm gelişmeleri ve başvuru sonuç duyurularını sitemizde bulabilirsiniz. Ancak en son yapılan açıklama kapsamında, Genel Müdürlüğümüzce 17/01/2023 tarihinde merkez ve taşra teşkilatlarımızın tamamında toplam 1.273 sözleşmeli personel alımı için ilana çıkmıştır. Başvuranlar arasında deprem bölgesinde yaşayanların da bulunduğu göz önünde bulundurularak hak kayıplarının önlenmesi ve herhangi bir mağduriyete yol açılmamasından dolayı 7 Şubat 2023 tarihinde açıklanması öngörülen başvuru sonuçlarının açıklanması ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

PERSONEL ALIMI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

KPSS’de yüksek puan almak, ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına hak kazandırmıyor. Pozisyon için belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Eksik evrak, yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecek.

Evi, arsası olanlar hemen harekete geçsin! Yıllardır fazla ödemiş olabilirsiniz! 5 yıllık toplu paranızı hemen alın!

Altın piyasası karman çorman! Rakamı duyan kuyumcuları doldurdu!


Geri Dön