22 / 05 / 2024

Dubai Emlak Fuarı, sektörün nabzını tutuyor

Dubai Emlak Fuarı, sektörün nabzını tutuyor

Bu yıl 8'incisi düzenlenen fuarda emlak sektörünün nabzı tutuluyor



Bu yıl 8'incisi düzenlenen fuarda 100'ün üzerinde ülkeden delege, emlak sektöründeki son gelişmelerden haberdar olabilecek ve dört gün sürecek Dünya Mimarlar Konferansı, Tesis ve Malvarlığı Yönetimi ve Yeşil Gün temalı konferanslara katılabilecek.

Delegeler, önceki yıllara kıyasla bu sene fuarın daha sakin geçtiğini ve medyada ses getiren '1 kilometre uzunluğunda kule' gibi milyar dolarlık emlak projelerinin anons edilmediğini kaydetti. Organizatörlere göre bu yıl sergi alanında geçen seneye kıyasla yüzde 30'luk, katılımcı şirket sayısında ise yüzde 20'lik düşüş kaydedildi.

Dubai merkezli araştırma şirketi Proleads tarafından fuar öncesinde yayınlanan Dubai raporuna göre altı Körfez İşbirliği Konseyi üyesi Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 3 binin üzerindeki projenin değeri 1,5 trilyon doları geçiyor. Raporda bölgede önde gitmesine rağmen Birleşik Arap Emirlikleri emlak sektörünün krizden en fazla etkilendiği fakat ülkedeki projelerin değerinin 900 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.

Ticaret, misafirperverlik, mesken ve perakende satış sektörlerindeki projelerin incelendiği çalışmaya göre Suudi Arabistan'daki inşa ya da ihale safhasındaki 387 milyar dolarlık 442 projenin 106'sı iptal edildi ya da askıya alındı. Kuveyt'teki 114 milyar dolarlık 90 projenin 18'si iptal edilirken doğal gaz zengini Katar'daki 42 milyar dolarlık 124 projeden sadece 7'si iptal edildi ya da rafa kaldırıldı.
Sabah Emlak


Geri Dön