22 / 05 / 2024

Dubai'de hangi Türk firması ne iş yapıyor?

Dubai'de hangi Türk firması ne iş yapıyor?

Dubai'nin fınans sıkıntısına düşmesi, bölgede yatırım yapan ve büyük projelere imza atan Türk işadamlarını da yakından ilgilendiriyor



Bölgede ENKA, TAV, Nurol İnşaat, MNG Holding, Rixos Otelleri gibi büyük firmalar kamu altyapı işleri, yol, köprü, işmerkezi, otel gibi büyük projeler yürütüyor.

Emirates Havayolları  için Dubai'de Airbus A380 uçaklarına bakım hangarı çatısı yapan TAV inşaat, dünyanın en yüksek oteli olan Marina 101 gökdeleninin inşaatına devam ediyor. 101 katlı binanın Haziran 2011 'de tamamlanması hedefleniyor. Dubai Marina bölgesinde yapılan 80 katlı Sulafa Tower'in ise Nisan 2010'da teslim edilmesi öngörülüyor.

MNG Holding, Dubai'de hükümetle birlikte karayolu ve 700 konutluk villa yapıyor. Şirketin şimdiden 15 milyon dolarlık alacağının olduğu belirtiliyor.

Dubai Şeyhi El Maktum ile iş yapan ve 2 milyar dolara yakın yatırımı bulunan Rixos Otelleri bölgedeki yatırımlarına devam ediyor.

Rixos'un Dubai'deki ilk projesi olan ve dünyaca meşhur Palmiye Adaları'nda 700 milyon dolar yatırımla inşa edilen 6 yıldızlı Ottoman Palace Oteli ocak ayında açılacak. Rixos'un Ottoman Palace'ın dışında Dubai'de 3 otel projesi daha bulunuyor.
Cumhuriyet


Geri Dön