30 / 06 / 2024

Dul ve yetim aylığına Temmuz'da yüzde kaç zam gelecek? Yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 hisseli dul yetim maaş zammına bakın

Dul ve yetim aylığına Temmuz'da yüzde kaç zam gelecek? Yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 hisseli dul yetim maaş zammına bakın

3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından, emekli ve memur zam oranları belli olacak. Dul ve yetim aylığı da emekli maaşları dikkate alınarak yatırılıyor. Peki dul ve yetim aylığına Temmuz'da yüzde kaç zam gelecek?



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün yaptığı bir açıklamasında emekliye refah payı gibi bir çalışmalarının olmadığına dikkat çekti. Bu açıklamanın ardından emekli maaşlarına yapılacak zam yeniden merak konusu oldu. 

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak Temmuz zammı için sayılı günler kaldı. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından, emekli ve memur zam oranları belli olacak. Dul ve yetim aylığı da emekli maaşları dikkate alınarak yatırılıyor. 

Bu kapsamda Temmuz ayında dul ve yetim aylıklarının ne kadar olacağı da merak ediliyor. 

Dul ve yetim aylığına Temmuz da yüzde kaç zam gelecek? Yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 hisseli dul yetim maaş zammına bakın

DUL VE YETİM AYLIĞINA YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK?

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı kesinleşecek ve SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığından aylık alanların alacağı enflasyon farkı da bu şekilde belli olacak. 

Dul ve yetim aylığı ödemeleri, memur ve emekli maaşı ödemeleri dikkate alınarak zamlanıyor. Bu kapsamda Temmuz ayında dul ve yetim aylığı da zamlanacak. 

Son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 şeklinde hesaplandı. Bu hesaplamalar temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyonuyla aynı rakamlarda olursa emeklilerin alacağı zam oranı, enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,46 şeklinde olacak. Dul ve yetim aylığı ödemeleri de emekli maaş zammına göre artış gösterecek.

Dul ve yetim aylığına Temmuz da yüzde kaç zam gelecek? Yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 hisseli dul yetim maaş zammına bakın

DUL VE YETİM MAAŞLARI NE KADAR 2024?

Dul ve yetim aylığı ödemeleri, vefat eden sigortalının emekli aylığı dikkate alınarak veriliyor. 

Son olarak en düşük emekli maaşı alt sınırı 10 bin TL'ye yükseltildi. Ara zam ile beraber en düşük 50 oranında hisse alan dul maaşı ile çocuğu olmayanlar için bu miktar yüzde 75 oldu.

Yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş 2 bin 500 TL, yüzde 50 oranında hissesi olan bir kişi 5 bin TL, yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alan bir kişi 7 bin 500 TL maaş alıyor. 


 


Geri Dön