Ekonomi

Dul ve yetim destek ödemesini almayı unutmayın. İşte şartlar

Aile Bakanlığı tarafından dul ve yetim vatandaşlara destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Ancak birçok vatandaş bu ödemelerin detaylarını bilmiyor. İşte şartlar...

Aile Bakanlığı tarafından başta dul ve yetimler olmak üzere toplumdaki birçok dezavantajlı kesime destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. 

Aile Bakanlığı tarafından dul ve yetim vatandaşlara yönelik yaptığı destek ödemelerinin şartlarını da birçok vatandaş bilmiyor. İşte destek ödemesinin şartları ve başvurmak isteyenlerin yapması gerekenler... 

Bu ek ödeme ve kredi fırsatları, geçim zorluğu çeken emekliler için önemli bir destek sağlayacak. Emekliler, kampanya detayları ve başvuru şartları hakkında daha fazla bilgi almak için İş Bankası'nın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilir.

Bakıma muhtaç yaşlılar ve engellilere sağlanan evde bakım desteği ödemelerinde de bir artış sağlandı. Önceden 7.608 TL olan evde bakım desteği, yüzde 19,31 oranında artışla 9.077 TL'ye çıkarıldı. Engelli bireyler için yapılan aylık ödemeler ise şu şekilde güncellendi:

Yüzde 40-69 engelli bireyler için: 2.797 TL'den 3.338 TL'ye

Yüzde 70 ve üzeri engelli bireyler için: 4.196 TL'den 5.007 TL'ye

ENGELLİ ÇOCUKLARA DA YARDIM VERİLİYOR

18 yaş altındaki engelli çocukların ailelerine yapılan ödemelerde de artış gerçekleştirildi. Aylık ödemeler, 2.797 TL'den 3.338 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinde yüzde 20,31 oranında bir artış yapıldı. Bu artış, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğrenim gören çocuklar için yapılan ödemeleri kapsıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların belirli başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor. Detaylı bilgi ve başvuru şartları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi veya yerel sosyal hizmet merkezleri ile iletişime geçilebilir.

Bu düzenlemeler, dul ve yetimlerin, bakıma muhtaç yaşlıların, engellilerin ve engelli çocukların yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Yardımlardan faydalanmak isteyenler, bu fırsatları kaçırmamak için ilgili kurumlarla iletişime geçmeli.