Dumankaya davasında MASAK raporu bilirkişiye havale edildi!
Dumankaya davasında Mahkeme heyeti MASAK raporunu bilirkişiye havale etti. Mağdurlar toplanarak son çarelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmak olduğunu ifade ettiler.
2016’da FETÖ'ye kaynak aktarımı yaptığı iddiasıyla şirket yönetimine TMSF aracılığıyla el konulan Dumankaya Şirketler Topluluğu'nun yöneticilerinin yargılanması sürecinde yeni bir aşamaya gelindi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya grubun hissedarları olan Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinçci ile Semih Serhat Dumankaya katılım sağladı. Dumankaya Ailesi, savunmalarında 40 ay önce TMSF tarafından atanan kayyımın müşterilerin haklarını gözetmediklerini vurgulayarak, kayyım yönetiminin mahkemenin bugüne kadar verdiği kararlara riayet etmediklerini, müşterilerin mağduriyetinin devam ettiğini ifade ettiler.
Önemli tespitler bu raporda
Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; son duruşmadan önce dava dosyasına MASAK'tan gelen raporun eklenmesiyle beraber davanın seyrini etkileyecek teknik detaylara da ulaşıldı. Mahkeme heyeti, geçen hafta gerçekleştirilen duruşmada bu amaçla bilirkişi heyetinden rapor istenmesine karar verdi. Ayrıca kayyım yönetiminin elinde olan şirketler hakkındaki kararın kaldırılıp, şirketlerin yeniden hissedarların yönetimine verilmesine dair konunun değerlendirilmesi de karar olarak kaydedildi.
Dumankaya Ailesinin avukatı Burçin Hekimoğlu yaptığı yazılı açıklamada, mahkeme heyetinin bir sonraki duruşmayı 4 Haziran 2020 tarihine ertelediğini söyleyerek, "Bu tarihe kadar dosyaya sunulacak bilirkişi 1 raporu ile müvekkillerimizin masumiyetinin ortaya çıkacağı ve kayyım atanmış olan şirketlerin yönetiminin yeniden sahiplerine verilerek, yaşanan tüm mağduriyetlerin giderileceği inancını taşımaktayız." açıklamalarında bulundu.
Son çare Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup
Dumankaya İnşaat'tan konut satın aldığı halde yarım olan projelerden dolayı anahtarları teslim edilemeyen mağdurlar ise TMSF'nin mağduriyetlerin giderilmesi adına bugüne kadar gerçekleştirdiği girişimlerden kısmi sonuç alınmasına belirtilerek, "Aradan 40 ay geçti. Ard arda sözler verildi. Dairesini teslim aldığı halde tapusu olmayanlara tapuları verildi. Ancak yarım kalan inşaatların tümüyle ilgili verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz"istiyor.
TMSF binası önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiklerini açıklayan mağdurlar, "Ödemelerimizi yaptığımız halde mağduriyette dördüncü yıla girdik, iki projeye bir çivi çakılmadı. Sesimizi duyurmak için çalmadık kapı bırakmadık. Son çaremiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazmak. Yönetimine el koyduğu birçok şirketi düzlüğe çıkaran TMSF yönetimi artık bizlere kulak versin" dedi.
Muhiddin Gülal: Dumankaya ve Fi Yapı'nın 8 bin mağduru var!