10 / 05 / 2024

Dumankaya, IQ ile donattığı Modern Vadi'yi satışa çıkardı!

Dumankaya, IQ ile donattığı Modern Vadi'yi satışa çıkardı!

Dumankaya İnşaat, geçen yıl Bahçeşehir'de gerçekleştirdiği Dumankaya Modern'e büyük talep görünce, projenin devamını da getirdi. Modern Vadi isimli bu yeni çalışma, yüksek bir IQ ile donatılmasıyla ayrışıyor



Dumankaya İnşaat, geçen yıl Bahçeşehir'de gerçekleştirdiği Dumankaya Modern'e büyük talep görünce, projenin devamını da getirdi. Modern Vadi isimli bu yeni çalışma, yüksek bir IQ ile donatılmasıyla ayrışıyor.

Bu yılki 5'inci projesini tanıtan Dumankaya İnşaat, Bahçeşehirde gerçekleştirdiği ve geçen yıl satışa çıkardığı Dumankaya Modernin devamı niteliğindeki 1494 konutlu Modern Vadiyi de satışa çıkardı. Projede geliştirdiği akıllı sistemle dikkat çeken Dumankaya'da konut sahibi olanlar, böylece evdeki sistemleri uzaktan kumanda edebilecekler. Dumankaya IQ adı verilen sistemin yer alacağı proje,  290 milyon liralık yatırım portresine sahip. İlk etabı Mayıs 2014te tamamlanması planlanan projenin yanı sıra Dumankaya İnşaat,  yıl sonuna kadar Halkalı ve Maltepede iki ayrı konut projesi daha hedefliyor.

ZEKİ BİR PROJE
Kendi projelerini örnek göstererek, artık, sektör açısından 'sezon' diye bir kavramın kalmadığına dikkat çeken Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, bir diğer değişimi de, insanların artık evlerden daha fazla beklenti içinde olmaları olarak gösterdi. Dumankaya IQ sistemini ise bu beklentiyi karşılayan en önemli çalışmalardan biri olarak nitelendiren Dumankaya, "Sistem, zeki ev teknolojileri üzerine kurulu. Aslında, yeni bir teknolojik iletişim platformu kurguladık. Proje, bu alanda son derece özel bir konuma sahip Ortam Elektronik Kurucu Ortağı Aydın Yavuz tarafından geliştirildi" dedi.
Bahçeşehir bölgesinde şu anda 55 bin adetlik konut stoğunun yer aldığını belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ise, bu projeye başlamalarının nedenini, "Bizler her zaman müşterilerimize, yatırımcılara yeni ve avantajlı fırsatlar sunmak istiyoruz. Bu bağlamda konumu itibariyle hızla değer kazanan bölgelerde kaliteli yaşam alanları geliştiriyoruz. İstanbulun en revaçta olan Bahçeşehir bölgesi de bunlardan biri. Bu bölgede yer alan ve geçen sene lansmanını gerçekleştirdiğimiz Modern projemize gelen yoğun ilgi ve talep sonrasında bölgeye Dumankaya Modern Vadiyi eklemek bizler için gurur verici sözleriyle açıkladı.

YATAY VE DİKEY BLOKLAR
Dumankaya İnşaat Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador ise, hep Anadolu yakasında yer aldıklarını belirterek, Avrupa yakasında geçen yıl geliştirmeye başladıkları Dumankaya Modern'e gelen büyük talep nedeniyle Modern Vadi projesini geliştirme kararı aldıklarını açıkladı. Dumankaya Modern Vadi'nin 240  bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu kaydeden Kayador,  "Proje, toplam 11 bloktan oluşuyor. Üç adet baza katına ve 12 adet apartman bloğu katına sahip toplam altı adet bloğun yanı sıra yatay bloklar ise sekiz, 10 ve 13 kat olarak tasarlandı. Projenin iki kulesi ise, 26  ve 31 kat olarak planlandı" diye konuştu.
Metrekare fiyatı 1.750 lira ile 1.900 lira arasında değişen dairelerde daire fiyatları şöyle:

Daire tipi Fiyatı (TL)
1+1 115.000 - 134.000
2+1 194.000 - 228.000
3+1 266.000 - 332.000

IQ'SU YÜKSEK KONUTLAR NELER YAPABİLECEK
Projeye akıl veren Ortam Elektronik Kurucu Ortağı Aydın Yavuz, enerji tasarrufu ve geri dönüşüm gibi kaygılar nedeniyle yakın gelecekte evlerin daha da akıllanacağı öngörüsüyle yola çıktıklarını belirterek, "Yakın gelecekte akıllanmayan ev, yol ve araba kalmayacak. Biz de bu konseptleri birleştirerek yeni bir yazılım gerçekleştirdik.  Dumankayanın yeni projelerinde de bu zeki sistem kullanılacak.  Standart ve ücretli ekstra paketleri içeren Dumankaya IQ, eksiksiz bir bilişim altyapısıya kusursuz bir güvenlik, en üst düzeyde konfor ve yepyeni sosyal olanaklar sağlayan bir yaşam  sunuluyor. Aydınlatmadan iklimlendirmeye kadar enerji, zaman ve bütçe kontrolünü daire sakinlerinin birebir takip etmesini sağlayarak tasarrufu da beraberinde getiriyor. Hızlı internet bağlantısı, IPTV, IPPhone kullanma ve sitedeki sosyal aktiviteleri izleyebilme diğer özellikler."


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön