15 / 05 / 2024

Dumankaya, şirket iftarını Somali için iptal etti!

Dumankaya, şirket iftarını Somali için iptal etti!

Dumankaya İnşaat, bu yıl düzenleyeceği iftar davetini iptal ederek davetlere ayrılan bütçeyi Somali'ye gönderme kararı aldı. Ayrıca Dumankaya çalışanları arasında 31 Ağustos tarihinde son bulacak Somaliye yardım kampanyası başlatıldı.



Somalide yaşanan açlık üzerine yardım kampanyalarının başlaması, iş dünyasını ve şirketleri harekete geçirdi. Bazı dernek ve şirketler, iftar davetlerini iptal edip, ayırdıkları kaynağı Afrikaya yardıma yönlendirmeye başladı.

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Kızılayı ve TBMM öncülüğünde açlık ve kuraklığın pençesinde olan Afrikaya yardım için başlatılan kampanyalara iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de katılırken, şirketler de harekete geçti. Ramazan ayında geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeklerinden vazgeçen şirketler ve birlikler, davetlere ayırdığı bütçeleri üzerine de ekleyerek Somali ve diğer Afrika ülkelerine göndermek için düğmeye bastı. Gayrimenkul sektöründen Dumankaya, petrokimya devi Petkim, Orta Anadolu İhracatçıları Birliği (OAİB), Memur-Sen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası gibi kuruluşlar iftarlarını iptal etti.

Yardım kampanyası

Dumankaya İnşaat, her yıl düzenli olarak Ramazan ayında gerçekleştirdiği kurumsal iftar yemek davetlerini bu yıl Somalide yaşanan açlık ve kıtlık nedeniyle iptal ederek, davetlere ayrılan bütçeyi Somaliye gönderme kararı aldı. Ayrıca Dumankaya bünyesinde tüm Dumankaya çalışanları ve yöneticilerinin katılım gösterdiği ve 31 Ağustos tarihinde son bulacak Somaliye yardım kampanyası başlatıldı.

Meltem Kara / HÜRRİYET


Geri Dön