28 / 04 / 2024

Dündar Yetişener kimdir?

Dündar Yetişener kimdir?

İlk iş hayatına Koç Grubu ve Afa İnşaat’ta başlayan, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin Başkanı Dündar Yetişener kimdir? Dündar Yetişener bugüne kadar hangi işlerde bulundu? İşte yanıtı...



Dündar Yetişener kimdir?

Dündar Yetişener, 1959 yılı İstanbul doğumlu. Şişli Terakki Lisesi’nden sonra Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Dündar Yetişener, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin Başkanıdır.


Yetişener, Yüksek Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Bölümünde tamamladı.


Yetişener iş hayatına Koç Grubu ve Afa İnşaat’ta başladı. Son olarak da Fibrobeton Şirketler Grubu’na geçti. Yetişener hala Fibrobeton Şirketler Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır.


Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Yetişener, 12 yıldır İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nde (İMSAD) yönetimde çeşitli görevler yaptı. Son dönemde İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürüten Yetişener ayrıca çeşitli sektörel ve sosyal derneklerde aktif üyeliğini sürdürmektedir.


Dündar Yetişener kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili neler söyledi?

İMSAD, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle ‘İnşaat Malzemesi Sektöründe Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde Yenilikçilik ve Ar-Ge' isimli bir rapor hazırladı. İMSAD Başkanı Dündar Yetişener ise rapor sunumu sonrasında kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:


"Yaptığımız  anket çalışmaları sonucunda kentsel dönüşümün zamana yayılacağı ve uygulamaların nasıl olacağının sanayici açısından yeterince açık olmadığı söylenebilir. Bu nedenle dönüşümün yapılacağı illerde dönüşümün nasıl olacağı, hangi tarihlerde ve hangi belediye tarafından yapılacağı hakkında bilgilerin paylaşılması gerekir. Hatta mahalle mahalle takviminin belli olması gerekir."


Yetişener, evli ve iki çocuk babasıdır. 



Dündar Yetişener: Kentsel dönüşümde öncelik kalite olmalı!
Dündar Yetişener: İnşaat'taki büyüme kamu yatırımlarından kaynaklanıyor!




Geri Dön