28 / 04 / 2024

Dündar Yetişener: İnşaatlarda standartlara uyulmuyor!

Dündar Yetişener: İnşaatlarda standartlara uyulmuyor!

İMSAD Başkanı Dündar Yetişener "Binaların yapımında standart ve yönetmeliklere uyun, küçük tasarruflar için büyük riskler almayın" dedi, Dündar merdivenaltı inşaat malzemesi üreten birçok firma olduğunu sözlerine ekledi...




İnşaat malzemesi üretenlerin örgütü IMSAD, 7 maddelik bir bildiri yayınlayarak inşaat sektörünü uyardı. Başkan Yetişener, "Binaların yapımında standart ve yönetmeliklere uyun, küçük tasarruflar için büyük riskler almayın" dedi Malzemeler standart dışı İMSAD'ın eleştirilerine karşın, inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri de malzemeden yakındı. 


Görüşlerine başvurduğumuz ama ismini vermek istemeyen müteahhitler, merpenaltı inşaat malzemesi üreten birçok firma olduğunu, hatta bazı firmaların hem kaliteli hem standart altı ürün üreterek kalitesiz binaları özendirdiğini ileri sürdü. 


İnşa edilen birçok binanın standartlara uygun olmamasını denetim eksikliğine bağlayan Yetişener şöyle konuştu: "Daha fazla kâr elde etmek için denetim zaafları ortaya çıkıyor. Denetim yapan kişi ve şirketlerin de denetime ihtiyacı olduğunu üzülerek görüyoruz. Tüm taraflar bu konuda üzerine düşeni yapmalı. 


Her sektörde olduğu gibi malesef bizim de sektörde merpenaltı üretim yapılıyor." Çözüm tüketicide Depreme hazırlanma ve kentsel dönüşümün, sadece 'mekansal düzeyde' ele alınmamasını isteyen Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hasan Boduroğlu ise düğümü tüketicilerin çözeceğini kaydetti. 


Bugün


Geri Dön