26 / 08 / 2024

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye'de altın yatırımı 50 tonu geçti!

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye'de altın yatırımı 50 tonu geçti!

Dünya Altın Konseyi, Türklerin altın alımının 2023'ün ilk çeyreğinde 50,5 tona ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.



ALTIN YATIRIMI REKOR KIRDI!

2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de külçe ve sikke yatırımı olarak altın alımı tarihte ilk kez 50 tonu aşarak rekor kırdı ve 50,5 ton olarak kaydedildi.  WGC verilerine göre, bu rakam 2022 yılının son çeyreğinde 29,2 ton, 2022’nin ilk çeyreğinde 9,5 tondu.

Böylece bu kalemdeki altın alımları 2023’ yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 32, geçen yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık 4 kat artış kaydetti. 

 Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye de altın yatırımı 50 tonu geçti!

TÜRKİYE'DE ALTIN ALIMLARI 3 MİLYAR DOLAR OLDU!

Türkiye’de külçe ve sikke yatırımı olarak altın alımları 2023 yılının ilk çeyreğinde 58 milyar TL’ye  yani 3 milyar dolara kadar  ulaştı.

WGC’nin bugün yayımlanan raporunda, Türk yatırımcıların enflasyondan koruma için altın alımı yaptığına ve bu eğilimin devam edebileceği belirtildi.

TCMB verilerine göre, 2022’nin ilk çeyreğinde 8,1 ton olan Darphane’nin altın üretimi, 2023 yılının ilk çeyreğinde 37,6 tona kadar yükselmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön