Kent Haberleri

Dünya Bankası'ndan depremden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası için 600 milyon dolarlık kredi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası için kullanılacak 600 milyon dolarlık krediyi onayladığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Dünya Bankasının, geçen sene Orta Vadeli Program'ın açıklanmasından sonra Türkiye'ye aktardığı kaynak tutarını devam eden 17 milyar dolarlık programa 18 milyar dolar daha ilave edip 35 milyar dolara yükseltme kararı aldığını hatırlatan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye'ye yönelik Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı'nın da bir süre önce Bankanın İcra Direktörleri Kurulunda görüşülerek yürürlüğe girdiğini belirtti.

600 MİLYON DOLARLIK KREDİYE ONAY


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bankadan sağlanacak olan yeni finansmana ilişkin detayları da paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dünya Bankası, 6 Şubat tarihindeki depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin sürmesi kullanılacak olan 600 milyon dolarlık krediyi onayladı. Söz konusu bu kredi, uygulaması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yeniden İmarı ve Bölgesel Ekonomik İyileşme Projesi'nin finansmanında kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek söz konusu bu kredinin, depremden sonra afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından afetlere dayanıklı ve düşük emisyonlu küçük sanayi siteleri inşa edilerek bölgedeki mikro, küçük ve orta ölçeklı̇ işletmelerin faaliyetlerinin devamlılığının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için kullanılacağını dile getirdi.

DÜNYA BANKASI İLE İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Açıklamasında Dünya Bankası ile sürdürdükleri işbirliğinin önemine değinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Söz konusu bu krediyle beraber Türkiye için 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanmış olan finansman tutarı 3,7 milyar dolara yaklaşmıştır. Ayrıca, depremlerden etkilenen şehirlere yönelik projeler için bugüne kadar Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarı da yaklaşık olarak 2 milyar dolara ulaştı. Söz konusu bu finansman, Dünya Bankasının ülkemize ve ekonomi programımıza duyduğu güvenin de göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Şimşek, hükümetin deprem öncesinde ekonomiye ciddi katkı sağlamış olan bölge sanayisini yeniden ayağa kaldırma ve istihdamı güçlendirme hedefleri doğrultusunda afet bölgesine yönelik projelerle Dünya Bankası ile işbirliğini sürdürmeye devam ettiklerini de  sözlerine ekledi.

 

Kaçak yapılar tarım arazilerini yok ediyor! TMMOB'dan acil müdahale çağrısı! 

Kiralık ev sayısı azalıyor! Yakında kiralanacak ev bulunamayacak! İşte nedeni...

QNB Finansbank emekli promosyonu 2024! Başvuranların hesabına maaşa ek tam 15 bin TL yatırılıyor!