27 / 04 / 2024

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.



 Dünyada gelir durumu iyi olan ülkelerde nüfusun hızla yaşlanmasının,  söz konusu ülkelerdeki ekonominin yoksul ülkelerden gelecek göçe bağımlılık meydana getirebileceğine dikkat çekildi. Dünya Bankası, bu nedenle son yıllarda hızla artan küresel göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısını yaptı.

Dünya Bankası tarafından yayımlanan son Dünya Kalkınma Raporu'nda özellikle küresel göç olgusu, nedenleri ve sonuçları konusunda çarpıcı tespitlerde bulunuldu.

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Dünyanın dört bir yanında sayıları 184 milyonu bulan insanın göç ettiğine dikkat çekilen raporda, bu insanların vatandaşlık sahibi olmadıkları ülkelerde yaşamlarını sürdürdükleri ve yüzde 43'ünün düşük ya da orta gelirli ülkelerden geldikleri bilgisine yer verildi.

SIĞINMACI SAYISI SON 10 YILDA 3 KAT ARTTI

Göç etmiş olan 184 milyon içinde 37 milyonunun sığınmacı olduğu vurgulanan raporda, bu sayının son 10 yıl içerisinde üç katına yükseldiği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön