27 / 04 / 2024

Dünya Gazetesi Maslak'taki ofisinden bugün çıkarıldı: Kira krizi yaşayan gazete Umut Güner'e satıldı!

Dünya Gazetesi Maslak'taki ofisinden bugün çıkarıldı: Kira krizi yaşayan gazete Umut Güner'e satıldı!

Mali sıkıntılar nedeniyle bugün Maslak'ta bulunan ofislerinden çıkarılan Dünya Gazetesi'nin yeni sahibinin de Umut Güner olduğu belirtildi. 



Dünya Gazetesi'nin yaşadığı mali sıkıntılar sebebiyle zor günler geçirdiği gündeme geldi. Çalışanlarının maaşlarını vermekte zorluk çektiği ileri sürülen ve çalışanları eve gönderen Dünya Gazetesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Odatv'nin edindiği bilgilere göre, Dünya Gazetesi, Maslak'ta yer alan ofisinden kira ödemediği sebebiyle çıkarıldı. 

Dünya Gazetesi Maslak taki ofisinden bugün çıkarıldı: Kira krizi yaşayan gazete Umut Güner e satıldı!

İmtiyaz sahipliğinde Didem Demirkent'in yer aldığı gazetenin daha sonra Umut Güner'e devredildiği gündeme geldi. 

Gazete'nin eski imtiyaz sahibi Didem Demirkent, okuyucularına "Dünya gazetesi yeni sahibi kadar sizlere de emanettir" diyerek paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili mesai arkadaşlarım, bugün size son defa yazıyorum. Nezih Bey'in vefatının üzerinden geçen 23 sene boyunca birçoğunuzla yüzyüze, dirsek dirseğe çalıştık. 2 Martlarda bir araya geldik, birbirimizi kutladık. Herşey ne kadar çabuk, ne kadar yoğun geçti. Cağaloğlu, Bağcılar, Kavacık tekrar Bağcılar ve sonunda Maslak son adresimiz oldu. Şimdi sizler yanı, canlarımın hepsi yuvamdan uçuyor. İnşallah bundan böyle yeni evinizde, çalışma hayatınızda herşey çok daha güzel olur. Şimdi DÜNYA markası yeni sahibine olduğu kadar sizlere emanettir."

Dünya Grubu tarafından, Dünya Gazetesi'nin kapandığı ve Nasıl Bir Ekonomi ismi ile yoluna devam edeceği şeklindeki haberleri daha önce yalanlayan bir açıklama yapılmıştı. Fakat Dünya Gazetesi çalışanları tarafından 'Zorunlu bir veda; yeni bir başlangıç' başlığıyla yapılan açıklamada gazetenin isim hakkı anlaşmasının uzatılamadığı belirtilmiş ve 21 Kasım tarihinden itibaren yola 'Nasıl Bir Ekonomi' ismiyle devam edileceği bilgisi paylaşılmıştı. 

Kurulan "Nasıl Bir Ekonomi" gazetesinin Genel Koordinatörlüğünü Dünya Gazetesi'nden ayrılan Vahap Munyar yapıyor. 

Hürrem Elmasçı Dünya gazetesiyle ilgili kaleme aldığı yazısında  üç duayen gazetecinin, Dünya'yı yeniden etkili gazete durumuna getirdiğini ve gazetenin para kazanmaya başladığını belirtmişti. 

Aktarılan detaylara göre, medyada “Dünya gazetesi satıldı” haberi çıksa da bu pek doğru değildi, üç gazeteci Dünya gazetesini kiraladı. 

Yine alınan bilgilere göre, Üç senelik kira sözleşmesinin sonuna gelindi. Hürrem Elmasçı, yazısında Didem Demirkent'in üç gazeteciye hayli yüksek meblağlı bir sözleşme dayattığının ileri sürüldüğünü belirterek ve "Kriz çıkmış. Çünkü üç gazetecinin istenen parayı ödemeleri mümkün değilmiş. Devreye eş dost sokulsa da Didem Hanım geri adım atmıyormuş! Sonuç ne olacak bilinmiyor" demişti. 

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Yatırımcılar dikkat! İşte son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisse!

Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi? Anketten şaşırtan cevap!


Geri Dön