28 / 04 / 2024

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı, 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığını kaydetti. Buna göre,  2024 sene başı itibarı ile  dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişi olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...



Alman Dünya Nüfusu Vakfı (DSW) tarafından yapılan açıklama kapsamında, geçtiğimiz 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi yükseldiği bildirildi. Yapılan açıklamada 2024 sene başı itibarı ile dünyada 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişinin yaşadığı kaydedildi.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; DSW tarafından yapılan açıklamada, son elde edilen rakamın şimdiye kadar tespit edilenlerin en yükseği olmasına karşın dünyadaki nüfus yükselmesinin  on yıllardır yavaşladığına işaret edildiği bildirildi. BM verilerine göre yeryüzündeki insan sayısındaki en hızlı artış 1965 ve 1970 yılları arasında görüldü. Ancak söz konusu tarih aralığından sonra dünya nüfusundaki göreceli artış neredeyse yarı yarıya azaldığı belirtildi.

AFRİKA NÜFUSU İKİ KATINA ÇIKTI

Dünya nüfusundaki artış hızının yavaşlamasının kadınların ortalama olarak daha az çocuk dünyaya getirmelerine bağlı olduğuna işaret eden DSW'ye göre, Afrika'daki eğilim ise farklı yönde gelişme gösteriyor. DSW'nin hesaplamalarına göre Afrika nüfusunun 2080 yılına kadar günümüze göre yaklaşık iki katı artarak 2,5 milyara ulaşması beklenmektedir.

Afrika'daki nüfus artışının ise yetersiz cinsel eğitim, doğum kontrol yöntemlerine erişimin genellikle zor olması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin bulunmaması gibi nedenlere bağlı olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre bu olumsuzluklar kadınların genellikle erken yaşta çok sayıda çocuk sahibi olmasına yol açtığı belirtildi.

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Kadınların ne zaman ve kaç çocuk dünyaya getireceklerine ilişkin kararları kendilerinin vermesi gerektiğine işaret eden Dünya Nüfus Vakfı Genel Müdürü Jan Kreutzberg, ayrıca dünyanın pek çok bölgesinde çocukların hala yaşlılık için birer sigorta ya da refah kaynağı olarak görüldüklerini ifade etti.

DÜNYA NÜFUSU KAÇ SENESİNDE 1 MİLYAR OLMUŞTU?

Filhakika, dünya nüfusu 1600 senesinde 500 milyon iken 1825 de 1 milyara, 1900 de 1,61 milyara, 1930 da 2 milyara, 1957 de 2,8 milyara yükselmiştir. Hâlen dünya nüfusu yılda 35 milyon, günde 100.000 kişi artıyor.

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

İstanbul'da dönüşüm nasıl yapılmalı? Mimar Şenol Gökner 'nüfus azaltılmalı' dedi!

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Türkiye’nin en kalabalık mahallesi açıklandı: Nüfus açısından 4 şehirden daha büyük! 

Geri Dön