29 / 04 / 2024

Dünya Ticaret Merkezi çukuru bilim adamlarını da isyan ettirdi!

Dünya Ticaret Merkezi çukuru bilim adamlarını da isyan ettirdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temizleyemediği ve bataklık haline geldiği için martıdan ördeğe kadar farklı hayvan türlerinin barınmaya başladığı Dünya Ticaret Merkezi çukuru bilim adamlarını da isyan ettirdi




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temizleyemediği çukur ile ilgili Yeni Asır'ın yayınlarını takip eden öğretim üyeleri, sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temizleyemediği ve 15 yılda bataklık haline gelen Basmane'deki utanç çukurunun fareler, böcekler ve çeşitli kuş türleriyle doğal yaşam çukuru haline dönüşmesi, kamuoyunda büyük yankı buldu. İzmir'deki doğa bilimciler Yeni Asır'ın gündeme taşıdığı konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Ege Doğa Derneği Sulak Alanları Koruma Koordinatörü Dr. Ortaç Onmuş ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çukurla ilgili sorunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Faydası bulunmuyor

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, alanın doğal yaşam çukuruna dönüşmesinin kente bir faydası olmadığını belirtti. Kendisini Kuşların Elçisi ve Kuş Cenneti'nin babası olarak tanımlayan Prof. Dr. Sıkı, "Burada inşaat başlar başlamaz alanda yaşayan canlı türlerini korumak için her türlü girişimde bulunacağız. Buradaki canlıları Kuş Cenneti'ne götüreceğim" dedi.


Sivrisinek tehdidi

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Ege Doğa Derneği Sulak Alanları Koruma Koordinatörü Dr. Ortaç Onmuş ise alanda oluşan durgun suyun bir an önce temizlenmesi gerektiğini aksi taktirde bahar ve yaz aylarında sivrisineklerin tüm Konak bölgesini tehdit edeceğini söyledi. 


Tartan: Talibim

Utanç çukurunun temizlenerek rekreasyon alanı ve otoparka dönüştürülmesi için alana talip olduğunu bir kez daha dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Daha önce Yeni Asır aracılığıyla seslenmiştim. Tekrar aynı çağrıda bulunuyorum. Büyükşehir burada yetkiyi bana versin, burayı hemen temizleyeyim. Buraya çok güzel bir rekreasyon alanı ve otopark yaparız. Böylece kentimizde yaşanan otopark sorunu çözüleceği gibi insanlarımıza da soluk alabileceği güzel bir alan kazandırmış oluruz. Ben burayı sahibine hemen teslim ederim. Bu pislik yuvası tertemiz ve halkın kullanımına sunulacak bir yer olur. Ayrıca kentin otopark sorunu da çözülür. Hukuki süreç tamamlandığın ise yine alanı geri teslim ederiz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön