28 / 04 / 2024

Dünya Ticaret Merkezi EGS bloklarında teknoloji sıkıntısı!

Dünya Ticaret Merkezi EGS bloklarında teknoloji sıkıntısı!

Yapıldığı yıllarda Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin ofis satın almak için birbirleriyle yarıştığı Dünya Ticaret Merkezi'ndeki EGS blokları, yetersiz iletişim altyapısı yüzünden firmaların işlerini aksatıyor



EGS bloklarındaki birçok işletme, fiber hatlardaki eksikliğe bağlı olarak sağlıklı internet erişimi alamadıkları için kaçış yolları aramaya başladı

Bir zamanlar Türkiye'nin saygın işadamlarının ofis veya işyeri satın almak için birbirleri ile yarıştığı Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi'ndeki EGS binaları, teknolojik altyapı yetersizliği yüzünden şirketlerin iletişim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. 20'şer katlı 6 bloktan oluşan Dünya Ticaret Merkezi'nde, şirketler yetersiz altyapı nedeniyle, 3G ile internete bağlanmakta bile sorun yaşıyor. Halen 225 metrekaresi 1 milyon 200 bin TL'ye satışa sunulan ancak fiber altyapısı hazır olmayan binalarda ofisleri bulunan Türkiye'nin önde gelen şirketler iletişim hizmetini Dünya Ticaret Merkezi yönetiminin anlaştığı operatörlerden almaya zorlanıyor.

EGS binalarında yönetimin zorlamasına razı olmak zorunda kalan işyerleri gerekli fiberoptik hatlar hazır olmadığı için haftalarca beklemek zorunda kalıyor.

Bununla da kalmayan EGS yönetimi, bloklarda güçlü internet iletişimini sağlayacak operatörlerden 'Hava para' mahiyetinde yüksek meblağlarda ücret talep ediyor. Operatörler ise abonelerden alacakları paranın EGS yönetimine ödeyecekleri parayı karşılamasının yıllar alacağı için, EGS yönetiminin talep ettiği yüksek ücretler karşısında geri adım atmak zorunda kalıyor.

FIRSATINI BULAN GİDİYOR

Türkiye'nin önde gelen İletişim Şirketlerinden Albil A.Ş Topkapı'da bulunan merkezini EGS bloklarına taşıma kararı aldı. Ancak binaların teknolojik açıdan yeterli iletişim altyapısına sahip olmadığı için bu kararından vazgeçti. EGS binalarında bulunan bir çok şirketin aynı şikayet yüzünden yeni işyeri arayışına girdiği belirtiliyor.

Ücretleri belirleyen yönetim

Yeşilköy'deki EGS binalarının yönetiminden sorumlu Suat Dönmez, Dünya Ticaret Merkezi binalarında hizmet veren operatörlerin bina yönetiminin belirlediği ücreti ödemek zorunda olduğunu söyledi. EGS binalarında iletişim hizmeti veren bazı operatörlerin yönetimin belirlediği ücreti ödediklerini belirten Suat Dönmez, "Hiçbir operatöre ayrıcalık yapamayız. Anlaşma imzalayan operatöre bir yer tahsis ediyoruz. Elektrik su veriyoruz. Biz verdiğimiz hizmetin karşılığını talep ediyoruz" dedi. Operatörlerden talep edecekleri rakamları EGS yönetiminin belirlediğini vurgulayan Sönmez, operatörlherden tahsil ettikleri ücretleri bina aidatlarına yansıtacaklarını söyledi.
Yeni Şafak


Geri Dön