25 / 07 / 2024

Dünya Ticaret Merkezi temel çukuru bariyerlerle kapatıldı!

Dünya Ticaret Merkezi temel çukuru bariyerlerle kapatıldı!

'Utanç Çukuru' İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ilaçlandıktan sonra etrafı demir panolarla kapatıldı. Vatandaşlar Yeni Asır 'a teşekkür ederken, Basmane çukurunun tamamen kapatılarak, alanda gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi.





Yeni Asır'ın, Basmane'de 14 yıldır kaderine terkedilen utanç çukuruna yuvalanan farelerin çevreye verdiği korkuyu ve insanların düşme tehlikesi ile burun buruna kaldığı yönündeki haberleri ses getirdi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önceki gün ilaçlama çalışmaları yaptıktan sonra birçok yeri açık olan ve hiçbir önlem alınmamış halde duran çukurun etrafını demir panolarla tamamen kapattı. 


Vatandaşlar konuyu sürekli gündemde tutan Yeni Asır'a teşekkür ederken, Basmane çukurunun tamamen kapatılarak, alanda gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi. 

Basmane'de, bir türlü hayata geçirilemeyen Dünya Ticaret Merkezi'nın yapılacağı 21 bin metrekarelik alan, 14 yıl boyunca utanç çukuru olarak anılırken geçtiğimiz hafta, olayın ulaştığı korkunç boyutu Yeni Asır gündeme getirdi. Çukurda yüzlerce farenin cirit attığını gören vatandaşlar, çukurun kaderine terkedilmesi üzerine yaşanan rezalet nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. 


Çeşitli kesimlerden tepki

Çevredeki lokanta, restoran, iş merkezi gibi çok sayıda iş yerinde çalışanlar başta olmak üzere, Hürriyet Bulvarı'nda otobüs bekleyen genç yaşlı çok sayıda vatandaşın ve öğrencilerin sesini duyurarak konuyu gündemde tutan Yeni Asır'a toplumun çeşitli kesimlerinden de açıklama geldi. Siyasi partiler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Yeni Asır aracılığıyla kamuoyuna seslenerek yıllardır yılan hikayesine dönüşen sorunun çözümü için artık gerekenin yapılması gerektiği yönünde birleşti. İzmir Valisi Mustafa Toprak ise kendisine bağlı kurum ve kuruluşlara talimat verdiğini belirtirken, konuyla ilgili sorumluluğun birinci derecede İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı Daire Başkanlığı olduğunu işaret ederek, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de çalışmalara destek vereceğini ifade etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Basmane Çukuru hakkında yaptığı açıklamalarına yanıt olarak şunları söylemişti: "Biz görevimizi biliyoruz ancak orada hukuki bir sorun var. Geçmiş belediye başkanımız da sütten çıkmış ak kaşık gibi hala konuşuyor. Ben geçmiş belediye başkanlarının hiçbirisi hakkında bugüne kadar söz söylemedim. Yine de söylemeyeceğim. Ama bıçak kemiğe dayanırsa, kime ne söyleyeceğimi çok iyi biliyorum. Bunu da böyle bilin. Orada biz gerekli ilaçlamaları yapıyoruz. Orada hukuki sorun var. Vali beyin büyükşehir belediyesinin görevidir demesine gerek yok. Büyükşehir belediyesi görevini biliyor" dedi.


Etrafı kapatıldı

Fare kabusunun yanı sıra vatandaşlar, çukurun etrafının hiçbir güvenlik önlemi alınmadan açık halde durmasına da tepki göstermişti. Dünkü Yeni Asır'da birinci sayfadan verilen haberin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çukurun etrafını kapatmak için harekete geçti. Basmane çukuru ile ilgili çıkan haberlerin ardından harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüzlerce fareye yönelik yapılan ilaçlama çalışmasının ardından açık kalan yerler yüzünden vatandaşların düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı çukurun etrafını demir panolarla kapattı. Çukurun etrafında bulunan demir çubuklar ise gezi parkı olaylarında göstericiler tarafından yerinden sökülmüştü. Bugüne kadar açık halde tehlikeye davetiye çıkaran çukurun etrafı kapatılırken, farelere karşı ilaçlama çalışması yapıldı. 


Yeni Asır'a teşekkür

Herhangi bir tehlike yaşanmaması için konuyu sürekli göndemde tutttuğu için Yeni Asır Gazetesi'ne teşekkür eden vatandaşlar "Yeni Asır'ın yayınları sayesinde çukurun etrafı kapatıldı. Fareler ise ilaçlandı. Burası tamamen kapatılmadıktan sonra kabus olmaktan çıkmayacak. Büyükşehir Belediyesi burayı ilaçlayıp, etrafını kapatacağına soruna kökten çözüm bulmaya çalışsın. Bu manzara İzmir'e yakışmıyor" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön