27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türk Lirası açıklaması! Adil değeri 21 TL! 

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türk Lirası açıklaması! Adil değeri 21 TL! 

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, Türk Lirası'nın adil değerinin 21 TL olduğunu açıklayarak bu durumun şaşırtıcı gelebileceğini ancak ihracat ve ithalattaki değişimlere odaklanmanın önemli olduğunu vurguladı.



Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan,Türk Lirası adil değeri açıklaması geldi. Brooks, Türk Lirası için adil değerin 21 TL olduğunu belirterek, bu durumun şaşırtıcı gelebileceğini ancak ihracat ve ithalattaki değişimlere odaklanmanın önemli olduğunun altını çizdi. 

TÜRK LİRASI'NIN ADİL DEĞERİ: 21 TL

Goldman Sachs ve IMF eski ekonomisti Robin Brooks tarafından paylaşılan bir grafike göre Türkiye'nin ihracat performansını vurgulanarak, Türk Lirası'nın adil değeri açıklandı. 

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks tan Türk Lirası açıklaması! Adil değeri 21 TL! 

''BU İDDİALI GELEBİLİR''

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Robin Brooks, grafikteki verilere dayanarak Türkiye'nin ihracatında dikkate değer bir artış yaşandığını ve ithalatta azalma olduğunu belirtti.

Verilerin, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki adil değerinin belirlenmesinde önemli bir faktör olarak öne çıktığını aktardı.

Robin Brooks, Türk Lirası'nın adil değeri şu sözlerle ile ifade etti: "Türkiye'nin ihracat rakamlarına baktığımızda, Türk Lirası için adil değerimiz dolar/TL 21,00'dir. Bu iddialı gelebilir ancak Türkiye'nin ihracatındaki artışa dikkat etmek gerçekten önemli." ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks tan Türk Lirası açıklaması! Adil değeri 21 TL! 

DOLARDA SON DURUM NE? BUGÜN DOLAR KAÇ LİRA?

27 Kasım dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ''dolar bugün ne kadar? Dolar kaç lira? Güncel dolar kuru kaç lira?'' sorularını yanıtlarını araştırıyor.

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde yeni rekora doğru adım adım koşuyor. Dolar/TL kuru bugün 28,86 liradan alınıp, 28,92 liradan satılıyor. Dolar/TL kuru yüzde 0,10 yükselişe geçti. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 21,53 liradan alınıp, 31,65 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0944 bandında hareket ediyor. 

Dolar 29 liraya tırmanıyor! Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar? 23 Kasım Perşembe dolar ne kadar oldu?

Doların gözü yarınki Merkez Bankası kararında! Dolar bugün ne kadar oldu? Son dakika dolar kuru

Geri Dön