12 / 05 / 2024

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.



Avrupa’da Stoxx 600 Bankacılık Endeksi 15 Mart tarihinden beri yaklaşık yüzde 10 oranında düştü.

İsviçre bankası Credit Suisse'teki güven krizi, küresel finans piyasalarında şok dalgaları meydana getirdi. UBS, 260 milyar dolara ulaşan devlet ve merkez bankası desteğiyle 19 Mart tarihinde Credit Suisse'i 3 milyar franga satın alacağını paylaşmıştı.

Avrupa'da bankalar UBS ile Credit Suisse arasındaki sözleşmede, nominal değeri 16 milyar franklık, yani 17,3 milyar dolar değerindeki sermaye benzeri borçlanma aracı olan AT1 tahvili silinmesinden sonra baskı altında kalmıştı.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Credit Suisse'in kurtarılması bankaların tahvil fiyatlarının baskı altında olduğu için Avrupa piyasalarında oynaklığa sebep olmuştu.

AT1 tahvilleri, 2008 yılındaki küresel finansal krizden sonra bankaların çökmesine karşı şokları absorbe etmeye yardımcı olması amacıyla Avrupa'da piyasaya sürülürken, söz konusu tahvillerle kriz dönemlerinde bankalara ek bir tampon oluşturması hedefleniyordu.

Avrupa'da AT1 tahvil piyasasının büyüklüğü yaklaşık 250 milyar avro tutarında olduğu biliniyor.

Şu ana kadar, AT1 tahvilleri Avrupa'da yalnızca bir defa silinirken 2017 yılında İspanyol Santander Bankası'nın, iflasın eşiğine gelen rakibi Banco Popular'ı 1 avro karşılığında satın alması sırasında silinmişti.

İş arayanlara müjde! Bakanlık rekor sayıda personel alacak! Hemen başvurun!

Nokta atışı tahminlerde bulunan uzman isimden korkutan tahmin: “Dolar 35-40 TL’yi bulacak!”

BİM’de muhteşem Ramazan indirimleri başladı! Tereyağı 125 TL’ye, salam 49.50 TL’ye, çubuk patates 44.50 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön