28 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…



 

“İNŞAAT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Kırbıyık, santraldeki incelemeler sonrası yapmış olduğu yapmış olduğu açıklamada, inşaatta önemli bir mesafe kat edildiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Yavaş yavaş sonlara doğru gelmekteyiz. Hedefimiz kasım ayının sonu itibarıyla imalatın büyük ölçüde bitmesi, aralık ayı itibarıyla da burada imalata başlayalım şeklinde düşünmekteyiz. Bir yandan fiziki gerçekleştirme çalışmalarımız da devam ediyor, inşaat da çalışmalarımız devam ediyor. Öbür yandan da ilgili kurumlar ile ilgili enerji bağlantıları ve aynı şekilde diğer işlemlerimiz devam ediyor. Bütün hızımız ile birlikte bütün işlerimizin planlandığı biçimde hızlı bir şekilde devam ediyoruz.”

“ARALIK BAŞINDA ENERJİ ÜRETMEK İSTİYORUZ”

Kırbıyık, çalışmaların sona bitmesinin ardından Meriç Nehri yatağının eski şekildeki konumuna döndürüleceğini açıklayarak, "210 metrelik savak bize 4 metre bir yükseklik verecek. Bu yükselti ile birlikte beraber su sol taraftan girmiş olacak. Oradaki 14 burguyu da döndürerek bir enerji üretimine neden olacak. Bağlantı noktamız da en yakın trafoya verip bunu değerlendireceğiz. Aralık başı itibarıyla enerji üretmek istiyoruz burada" ifadelerini kullandı. 

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!


Geri Dön