03 / 05 / 2024

Dünyanın en iyi mimari projesi Varyap Meridian!

Dünyanın en iyi mimari projesi Varyap Meridian!

27 Kasım'da Londra'da yapılan 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Varyap Meridian, 131 ülkeyi geride bırakarak "Dünyanın En İyi Mimari Projesi" seçildi



International Property Award (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) yarışmasına Avrupa'dan finalist olarak katılan Varyap Meridian, 'En İyi Mimari Projesi' ödülüne layık görüldü. Aldığı bu son ödülle Varyap Meridian için Avrupa'dan 10'uncu ödülünü kazanan şirketin CEO'su Erdinç Varlıbaş, "131 ülkeyi geride bırakarak, dünyanın en iyisi seçildik. Bu bir devrimdir. Gayrimenkul Şampiyonlan Ligi'nde finale kaldık ve kupayı aldık. Bundan sonra dünya sahnesinde Türkler var" dedi.

Ödüller, Londra'da Hyde Park Lancaster Hotel'de düzenlenen tören ile sahiplerini bulurken, Varyap Meridian'ın ödülünü, Erdinç Varhbaş aldı. Varlıbaş, ödülü tüm Avrupa'yı temsilen aldıklarım vurgulayarak, şöyle konuştu: "Varyap Meridian tüm dünyanın ilgisi çeken, hem Türkiye'de gayrimenkul sektörünün ulaştığı yüksek gelişme düzeyini gösteren hem de İstanbul'un marka değerine yeni bir değer katan bir proje oldu. Biz bu ödülle gayrimenkulde şampiyonlar ligi kupasını aldığımızı düşünüyoruz. Ödül bizim için koymuş olduğumuz hedeflere ulaşmanın mutluluğunu ifade ediyor. Üç yıl önce, yaptığımız projeyi uluslararası seviyede konuşulur hale getirmek hedefiyle yola çıkmıştık.

Türkiye'de hiçbir gayrimenkul projesi CNN International'de, New York Times'ta, Le Monde'da haber olmadı. Meridian ile aldığımız birçok ödül var. Son aldığımız ödül ise hepsini taçlandırdı. Dünyanın en iyi mimarisi seçilmek bizim için şampiyonlar ligi kupası oldu, büyük bir gurur kaynağı."

Varyap'ın geliri beklentinin üzerinde

Projenin yüzde 100 prim sözüyle harekete geçirildiğini ve bu hedefe ulaşıldığım ifade eden Erdinç Varhbaş, "Başlangıçta metrekaresi 3 bin TL ile başlayan konutlar bugün 6.750 TL'ye kadar yükseldi. Teslime kadar 8.500 TL'yi yakalayacağım düşünüyoruz. Kule kısmında ise 10 bin TL'ye çıkabilir." dedi. Diğer yandan ilk kez Meridian Projesi ile mülk yönetim hizmetlerini de buradaki işletme firmasmm sağlayacağım belirten Varlıbaş, "Varyap yaptığı konutu satıp, projeden çıkmayacak. Bu çok önemli. Burada piyasa yapıa biz olacağız. Fiyat rayiçlerini biz belirleyeceğiz. Bu bölgede emlakçılar fiyatlarla istediği gibi oynayabiliyorlar. Dolayısıyla biz projeye dışarıdan emlakçı girmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde açıklama yaptı. Projenin uluslararası ödüller almasının ister istemez ilgi çektiğini ifade eden Varlıbaş "Dolayısıyla projede yabancıların payı yüzde 21er civarında. ABD, Dubai, İngiltere, Rusya, Japonya'dan müşterilerimiz var" dedi. Bugüne kadar 3.2 milyar TL değerinde proje ürettiklerini belirten Varlıbaş, "Biz Meridian'da 777 milyon lira gelir beklerken bugün gddiğirniz noktada 1 milyar liraya zaten yaklaşmış durumdayız" dedi.

Necef Stadyumu'na teklif verdik

Seyrantepe'de yapımı süren Türk Telekom Arena stadyumunun bitme aşamasmda olduğunu ve bu nedenle yurtdışından teklifler almaya başladıklarının altım çizen Erdinç Varlıbaş "Katar, Irak, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Brezilya gibi ülkelerden teklif alıyoruz. İlk somut adımı Irak'ta aüyoruz. Kuzey Irak'ta Necef Stadyumu için teklif hazırladık. Umuyorum ki aralık sonuna kadar sonuçlanmış olacak. Biz bu alandaki uzmanlığımızı dünyaya da taşımak istiyoruz. Amacımız bu alanda da küresel bir oyuncu olmak. Yurtdışındaki müteahhitlik hizmetlerinde de önümüzdeki yıl itibariyle zaten bu adımı atacağız. Hedef belirlediğimiz ülkeler İngiltere. Asya da olabilir" dedi.

Ataşehir'e dünya çapında yeni proje

Varyap'ın 2011 için Alaşehir'de yeni bir proje hazırlığı içinde olduğu bilgisini veren Erdinç Varlıbaş, dünya çapmda bir proje olacağım belirtti. Varlıbaş, tamamım dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştireceklerini, İstanbul'a olan ilginin daha da artacağım anlattı. Yeni projenin henüz erken safhalarda olduğunu belirten Varlıbaş, tasarımım 2011 Haziran aylarına doğru tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Projenin 100.bin metrekareyle İstanbul'un en değerli arsalarından biri üzerine yapılacağım ifade eden Varlıbaş "Proje AVM, rezidans, ofis ve otel olmak üzere 4 fonksiyonu da bir arada barındıran gerçek bir kentsel tasarım harikası olacak" dedi. Varlıbaş, projenin mimarisi için açılan yanşmaya 6 firmanın davet edildiğini; Varyap'ın yeni projesinde de Meridian'de olduğu gibi RMJM ile çalışacağım bildirdi.

Grand Tower'da 3 haftada yüzde 55 satış

Kasım başmda lansmanı yapılan Türkiye'nin ilk yeşil gökdeleni 61 katlı Varyap Grand Tower'da, 3 haftalık süreçte, dairelerin yüzde 55 i satıldı. Yoğun talep dolayısı ile randevulu satış yapılan proje, Türkiye'nin yeni simge binalarından olmaya aday. 61 katla Türkiye'nin en yüksek binası olan bina, yüksek teknoloji ile inşa ediliyor. Varyap Meridian'ın, 61 katla Türkiye'nin ilk yeşil gökdeleni olan Varyap Grand Tower'daki dairelerin yüzde 80'inde, 5-24 metrekare arasında değişen büyüklükte kat bahçeleri bulunuyor. 38 teraslı dairenin yer aldığı Varyap Grand Tovver'da, teras büyüklükleri 4-65 metrekare arasında değişiyor.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön