Ekonomi

Dünyanın en pahalı 10 şehri açıklandı! Listedeki Ankara detayı şok ediyor

Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International tarafından dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı. Listenin başını Hong Kong'un çektiği sıralamada, Ankara çalışanlar için en ucuz şehir olarak tanıtıldı. Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International'un geçtiğimiz haftalarda duyurduğu liste de bir kez daha gündem oldu

Dünyanın en pahalı şehirleri zaman aralıklarıyla çeşitli şirketler tarafından paylaşılıyor. Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International'un geçtiğimiz haftalarda duyurduğu liste de bir kez daha gündem oldu. 

207 ŞEHİR İNCELEMEYE ALINDI

Günümüzde çok uluslu şirketler, kendi ülkesi dışında çalışan profesyonellere maliyetler sebebiyle daha sıcak bakmaya başlarken, ‘expat’ olarak tanımlanan bu çalışanların tercihlerinde; yaşanılacak ülkenin ekonomik koşulları önemli bir yer tutuyor.

Yapılan son araştırmada; 120 ülkeden 207 şehir incelenerek bir liste hazırlandı ve ‘expat’lar için en pahalı ülkeler sıralandı.

Yiyecek-içecek fiyatları, ev giderleri, hizmetler, toplu taşıma gibi ekonomik etkenler göz önüne alınarak hazırlanan listedeki ilk 20 şehir…
 

ANKARA SONDA YER ALDI

Listede Ankara'yla ilgili detay ise herkesi şaşkınlığa uğrattı. Ankara, listedeki en ucuz şehir olarak 207'nci sırada yer aldı. Ankara, yabancı çalışanlar açısından en ucuz şehir olarak işaretlendi. 
 

İŞTE DÜNYANIN EN PAHALI 20 ÜLKESİ
1- HONG KONG
Hong Kong, ikinci kez üste üste listenin zirvesinde yer aldı. Hong Kong’da bir fincan kahve 5,21 dolar, petrolün litresi 3,04 dolar ve domatesin kilosu ise ortalama 11,51 dolardan satılıyor.
2- NEW YORK
3- CENEVRE
4- LONDRA

5- TOKYO
6. TEL AVİV
7- ZÜRİH
8- ŞANGAY
9- GUANGZHOU
10- SEUL
11- SAN FRANCISCO
12- SHENZEN
13- SİNGAPUR
14- PEKİN
15- KUDÜS
16- BERN
17- YOKOHAMA
18- KOPENHAG
19- OSLO
20- TAİPEİ
207. ANKARA
2021 yılında 202. sırada yer alan Ankara, 5 sıra birden gerileyerek 207.’liğe düştü ve ‘yabancı çalışanlar için en ucuz ülke’ oldu.
 

EC INTARNATİONEL NE İŞ YAPAR?

ECA International, şirketlerin kısa vadeli, uzun vadeli veya kalıcı olarak dünya çapında hareket eden uluslararası işçiler için tazminat ve sosyal hakları yönetmelerine yardımcı olmak için veri, yazılım hizmetleri, danışmanlık ve eğitim sağlar. 

Elektrik piyasasında işlem hacmi arttı! 928 milyon 916 bin 566 lira...

Türkiye'de 2022'nin ilk yarısında milyar dolarlık hububat ihracatı

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor