29 / 04 / 2024

Dünyanın en pahalı şehri hangisi?

Dünyanın en pahalı şehri hangisi?

Kriz nedeniyle fiyatlar düşmesine rağmen Monte Carlo şehir merkezinde bir evin metrekare satış fiyatı 47 bin doların üzerinde



Emlak danışmanlığı alanında dünyanın en saygın kuruluşlarından Global Property Guide'ın (GDP) yaptığı "en pahalı şehirler" araştırmasına göre Monte Carlo'da şehir merkezinde 120 metrekarelik bir evin metrekare satış fiyatı 47 bin 578 dolar.

Metrekare başına daire satış fiyatı listesinde ikinci sırada Moskova yer alıyor. Moskova'da 120 metrekarelik bir ev satın almak için metrekare başına ödemeniz gereken fiyat ise 2 bin 853 dolar. Finansal krizde olsa bile Londra en pahalı şehirler arsında 3. sırada. Londra'nın merkezinde emlak satın almak isterseniz metrekare başına ödemeniz gereken fiyat 20 bin 760 dolar. Araştırmanın sonuçlarına göre Moskova'nın Londra'nın önüne geçmesinin nedenine gelince. Londra'da emlak fiyatları 2008 yılının başında başlayarak düşüş gösterdi. Moskova'da ise emlak fiyatları 2008 yılının sonlarına doğru gerilemeye başladı. Emlak satın alım konusunda en pahalı şehir sıralamasında 4 sırayı Tokyo, ardından da Hong Kong geliyor. New York, Paris, Singapur, Roma ve Bombay en pahalı 10 şehir arasında yer alıyor. Bu arada 110 şehirlik listenin en altında metrekare başına 574 dolarla Kahire yer alıyor.

Habertürk,


Geri Dön