29 / 04 / 2024

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley'in CEO'su James Gorman'ın maaşı 37 milyon dolara kadar yükseldiği açıklandı. Yapılan Açıklama doğrultusunda maaş bu sene içinde şimdiye kadar açıklanan büyük bir ABD banka şefine verilen maaş olarak belirtildi. 



Morgan Stanley, cuma günü yaptığı bir başvuruda, İcra Kurulu Başkanı James Gorman'ın CEO olarak görev yaptığı son yıldaki maaşının 2022'deki 31,5 milyon dolardan 2023 için yüzde 17 yükselerek 37 milyon dolara kadar çıktığını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı James Gorman'ın performans priminin dörtte üçü özsermaye olarak ödeniyor ve üç yıl süre ile erteleniyor.

halktv.com.tr'de yer alan habere göre; bankanın yönetim kurulu, Gorman'ın maaşını yükseltme kararında Gorman'ın "CEO'nun verasetini ve liderlik değişimini de örnek teşkil edecek bir şekilde yürütmesi de dahil olmak üzere performansını ve yasal ve düzenleyici" konulardaki çözümünü neden olarak gösterdiği kaydedildi.

GÖREV SÜRESİ BOYUNCA HİSSELERİ ÜÇ KATTAN FAZLA ARTIRDI

Gorman, bankanın başında 14 sene geçirdi ve bankayı bir varlık yönetimi santraline dönüştürme konusunda itibar kazandı. Ayrıca Pick'in dizginleri eline aldığı ve diğer iki CEO adayı olan yöneticiler Andy Saperstein ve Dan Simkowitz'i elinde tuttuğu bir yedekleme planı da düzenledi.

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Görev süresi boyunca Morgan Stanley hisseleri üç kattan fazla arttı ve piyasa değeri 40 milyar dolardan 153 milyar dolara çıktı.

2023'ÜN EN ÇOK KAZANANI KİM OLDU?

Öte yandan, 2023'ün en çok kazanan milyarderleri belli oldu! Elon Musk, listenin başında yer almıştı. 2023 yılı dünyanın en zenginleri için bir geri dönüş yılıi olarak yansıdı. Buna göre, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, en zengin 500 kişinin toplam olarak net serveti 2023 senesinde 1,5 trilyon dolar artarak bir önceki sene olan 1,4 trilyon dolar kaybın yerini doldurdu.

Ayrıca, bir kez daha, servetleri resesyon korkuları, süregelen enflasyon, yüksek faiz oranları ile jeopolitik çalkantılara rağmen bu yıl yeni rekorlara yükselen teknoloji hisselerinin performansı ile  yakından ilişkiliydi. Teknoloji milyarderleri, yapay zeka etrafındaki yoğun heyecanla servetlerinin yüzde 48 yani 658 milyar dolar yükseldiğini de gördü. 

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

En düşük emekli maaşına peş peşe zam geliyor! Resmen açıklandı! İşte masadaki rakamlar...

Yüksek maaş almanın formülü tek tek ortaya çıktı! Yüksek maaş için en önemli husus ne?


Geri Dön