05 / 05 / 2024

Duong Huynh Lap'tan Türk müteahhitlere çağrı!

Duong Huynh Lap'tan Türk müteahhitlere çağrı!

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Duong Huynh Lap, Türk iş adamlarına çağrıda bulundu



Vietnam'ın  Ankara  Büyükelçisi Duong Huynh Lap, Vietnam'ın Türk iş adamları için Asya pazarına açılan bir kapı olabileceğini belirterek, "Türk iş adamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen Vietnam'a gelin, fırsatları bulun ve iş yapın" dedi. Büyükelçi Duong Huynh Lap ve beraberindeki heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odasını (EBSO) ziyaret ederek sanayicilerle bir araya geldi.

Huynh Lap, burada yaptığı konuşmada, Vietnam ve Türkiye'nin coğrafi açıdan birbirinden uzak olmasına rağmen geleneksel bir dostluk ve işbirliği yarattığını söyledi. İki ülkenin ekonomik, ticari, turizm ve yatırım işbirlikleri için çok büyük potansiyeller barındırdığını kaydeden Duong Huynh Lap, ülkesinin 86 milyon
nüfusa sahip olduğunu ve Türk iş adamları için çok büyük bir piyasa konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Büyükelçi, Türk iş adamlarının Vietnam aracılığıyla Asya pazarına girebileceğine işaret ederek, "Vietnam sizler için bir kapı olabilir. Aynı şekilde Türkiye de bizim için Avrupa, Afrika ve Ortadoğu piyasalarına girmek için
önemli bir konumda. Buradan Türk iş adamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen Vietnam'a gelin, fırsatları bulun ve iş yapın" dedi.

İzmir'in Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Duong Huynh Lap,  İzmir  ve Ege'nin iş dünyasının da Vietnam'da iş yapma fırsatı bulabileceğini sözlerine ekledi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi de geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminin Vietnam lehine sadece 597 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bu rakamların karşılıklı ticaret potansiyelini yansıtmaktan çok uzak olduğunu söyledi.

Her iki ülkenin gücünün ikili ticareti artıracak güçte olduğunu vurgulayan Çiçekçi, "Önemli olan bunu artıracak mekanizmaların kurulması ve bunların sanayiciler tarafından kullanılmasıdır" dedi. Çiçekçi, Vietnam ve Türkiye arasındaki mesafenin önemli olmadığını, artık dünyanın küçüldüğünü ve ticaret yapılamayan ülkenin kalmadığını anlattı.

Türkiye'nin inşaat sektöründe dünya pazarlarında önemli başarılara imza attığına dikkati çeken Çiçekçi, Türk müteahhitlerinin dünyada yaptığı işlerin toplam değerinin 110 milyar dolara ulaştığını, Vietnam'da da inşaat projelerinde yer almak istediklerini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da İzmir ve Ege Bölgesinin uzun zamandır tekstil ve konfeksiyon alanında uzmanlaştığını, ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle Pakistan, Mısır gibi yeni yolların arandığını, ama oralarda da sıkıntı çekildiğini anlattı.

Yetişmiş eleman ve ucuz iş gücü gibi etmenler dikkate alındığında Türk iş adamlarının Vietnam'da tekstil ve konfeksiyon yatırımları yapabileceğine inandığını aktaran Aydoğan, Vietnam'ın dünyanın önemli bir bölümüne açılmak için iyi bir konumda bulunduğunu söyledi.
AA


Geri Dön