27 / 04 / 2024

Durak Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Durak Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Durak Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Ş. Fatih Durmuşoğlu, Ahmet Akbaş, Hasan Can Aksu tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 26 Mayıs'ta kuruldu.



Durak Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Ş. Fatih Durmuşoğlu, Ahmet Akbaş, Hasan Can Aksu tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 26 Mayıs'ta kuruldu. 


Durak Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi iş konusu; İNŞAAT, MİMARLIK, İNŞAAT İLE İLGİLİ PROJE GELİŞTİRME, İNŞAAT İLE İLGİLİ ALIM SATIM VE DANIŞMANLIK  işleridir. Bu işlerle ilgili olarak:                                                                                                             a-Şirket kuruluş maksadına giren işlerin gereğine ve kanuna uygun olarak, menkul veya gayrimenkul kıymetlere  tasarruf  edebilir  ve  her  türlü  bina  inşa ettirebilir, satın alır, satar, kiralar, kiraya verir, ipotek  alıp  verebilir,bunları teminat gösterebilir. b-Şirketin maksatlarından herhangi biri için uzun veya kısa vade ile ödünç para alır ve herhangi bir senedi tanzim, kabul ve ciro eder, menkul kıymet portföy işletmeciliği ve aracılık faaliyeti niteliğinde  olmamak kaydıyla  her nevi menkul kıymetleri değiştirilebilir c-Şirket kuruluş maksadı olan muamelelerin yürütülmesi amacı ile ruhsatname, patent, ihtira beratı, lisans, imtiyaz, alameti  farika  edinebilir ve tescil ettirebilir, bunları kiralayabilir ve intifa hakkını alabilir. d-Şirket yönetim kurulunca şirket maksadı için gerekli ve faydalı sayılan ve konusuna da uygun düşen bilcümle ticari, sınai, mali muameleleri yapabilir.   e-Kurulmuş ve kurulacak şirketlere iştirak eder, mevcut işletmeleri  devralır, kiralar. f-Acentelik, temsilcilik, komisyonculuk,  bayilik,  mümessillik  işleri  ve anlaşmaları yapar. g-Para istikraz eder ve borçları için  ipotek  verir  veya  alacakları  için lehine ipotek alır. h-Konusuyla ilgili resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak eder. i-Depolama,ambarlama, gümrükleme, yükleme, boşaltma ve transit muameleleri yapar. j-Konuyla ilgili her türlü emtianın ambalajlanması için tesisler ve depolar kurar, işletir. k-Çalışma konusu dahilinde  başkalarının taahhüt ettiği işleri yapmak veya kendi taahhüt ettiği işleri başkalarına yaptırmak için gerçek veya tüzel kişilerle anlaşmalara girer. l-Çalışma konularına  girmek  kaydıyla mevzuat dahilinde yeni şirketler kurar. Aracılık  yapmamak kaydıyla  kurulmuş  şirketlerden hisse satın alır, yerli ve yabancı gerçek, tüzel kişilerle ortaklıklar veya konsorsiyumlara veya holdinglere katılır. m-Şirket işleri için gerekli taşıtları edinir, devreder ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunur n-Kuruluş amacına uygun ithalat ve ihracat kendi namına veya diğer  kuruluşların mutemet ve vekili sıfatıyla yapar. o-Konusuna giren işlerde üretim, onarım, alım-satım, pazarlama, ithalat,   ihracat, mümessillik müşavirlik işlerini  yapar.                                                                                                     Şirket; yukarıda sayılı faaliyetlerden başkalarına da geçmeyi gerekli gördüğü taktirde ortaklar kurulunda karara bağlanması ve  sözleşme değişikliği yapılması şarttır.



Geri Dön