29 / 04 / 2024

Dursun Özbek: Galatasaray Riva ile Florya projesi zorda!

Dursun Özbek: Galatasaray Riva ile Florya projesi zorda!

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "Riva, Florya projesi bugün zordadır. İstenmeyen bir şekilde istenmeyen bir tarzda neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde çıkmazın eşiğindedir" dedi...



Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Dursun Özbek, Galatasaray Lisesindeki Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen eylül ayı olağan pan kurulu toplantısında konuşma yaptı. 

Özbek, sarı-kırmızılı kulübün önümüzdeki dönemlerde hukuken ve maddi anlamda zor duruma düşeceğini söyledi. Özbek kouyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Riva ve Florya projesinin genel kurula getirildiği dönemde bunun Galatasaray için mali bağımsızlık projesi olduğunu söyledim. Riva, Florya projesi bugün zordadır. İstenmeyen bir şekilde istenmeyen bir tarzda neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde çıkmazın eşiğindedir. Emlak Konut'la sözleşmeyi yapan kişiyiz. Onu size getiren, savunan ve olmasını isteyen kişiyim. Bu sözleşmenin ruhunu en iyi bilen kişilerden biriyim. Bu sözleşmenin ruhu zedelenmiştir. Sözleşmenin esasında Florya'nın Kemerburgaz'a veya başka yere taşınması söz konusudur. Süre kısıtlıdır, süre verilmiştir fakat hiçbir hareket yoktur." 

"Galatasaray'ın güncel ve istikbaldeki menfaatinin kaybolmasının eşiğindeyiz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; projenin, kulübün borçlarını 3-4 yılda sıfırlayacak bir proje olduğunu söyleyen Dursun Özbek, "Riva ile Florya'ya da proje yapıldı ama yer teslimi yapılamıyor. İhalesi yapıldı, avansları ödendi, ilgili miktarlar kulübe geldi. Paralar ödeniyor. İhaleyi yapmış Emlak Konut. Görevinizi yapacaksınız, arsayı teslim etmelisiniz ki zaman faktörü lehinize çalışsın. Fakat tık yok. Bu projeler yapılırken Kemerburgaz'da bir arsa üzerinde çalışmalar yapıldı yönetimimiz döneminde. Bugünkü yönetim döneminde imzalandı. Bu arsa Galatasaray'a uzun süreli tahsis edilen gayrimenkul haline geldi. Buraya taşınılması gerekiyordu. 'Mandıra var, at gibi köpekler var, paramız yok, maden ruhsatı var' denildi. Paramız yok geçerli, anlaşılır bir bahane değil. Galatasaray bütün projelerini parayla mı yaptı? Burada niyet önemli. Galatasaray'ın güncel ve istikbaldeki menfaatinin kaybolmasının eşiğindeyiz. Kimse bunun altından kalkamaz." şeklinde konuştu.

"Galatasaray yönetimi mazeret üretme yeri değil iş yapma yeridir"

Eski başkan Özbek, yönetimin mazeret üretme değil iş yapma yeri olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi;

"Rakiplerimizin spor salonu var. Bizim de olması iyi ayrıca bir zaruret. Stadın tapusunu almak için gerekli. Çatısını kapatmak için verilen taahhütlerin yerine getirilmesi için önemli. Bir borcumuza mukabil spor salonu gündeme gelmiştir. Kiralama alanları sayesinde Galatasaray'a getirisi olan bir proje olarak anlattım. Başkan da orada bir tekno kent yapılması konusunda görüş bildirdi. Hareket etmemiz lazım. Yapılan projeler Galatasaray'ın geleceğinin projeleridir. Galatasaray yönetimi mazeret üretme yeri değil iş yapma yeridir. Kemerburgaz'daki ilgili arazinin etrafını gezmek lazım. Yakınında Kasımpaşa'nın tesisleri var. Buranın projesi yapıldı. Galatasaray'ın bütün olanaklarını, değerlerini harekete geçirmek suretiyle bu proje yapılmak zorunda. Zordayız. Haklarımız, hukukumuz önümüzdeki dönemde kaybolma riski taşıyor. Mecidiyeköy'deki otel projesinde şahsi kefaletle 20 milyon dolar kredi aldım. Otelin kabası bitti. 20 aydır bir çivi çakılmadı. Bunun Galatasaray'a yakışmadığını düşünüyorum. Başlamış bir projenin bitmesi lazım"

Galatasaray Florya projesi geliştirilecek, Riva projesi revize edilecek!

Galatasaray’da Florya arazisi bilmecesi!

Riva'dan Galatasaray'a gelir akmaya başladı!


Geri Dön