28 / 04 / 2024

Dursun Uyar Saffron adıyla fastfood açtı!

Dursun Uyar Saffron adıyla fastfood açtı!

Yimpaş Holding'in Başkanı Dursun Uyar, 'Saffron' adıyla fastfood işine soyundu. İlk açılışı yapan Uyar, aynı isimle otel zinciri de kuracak



Bir dönem yurtdışındaki vatandaşların tasarruflarını Türkiye'de kurdukları şirketlere aktarıp geri ödemedikleri gerekçesiyle hapse mahkûm olan ve kırmızı bültenle aranan 'girişimciler' yeniden ticarette boy göstermeye başladı. Ablası aracılığıyla 'Caprice' otel zincirini büyütmek için atağa kalkan Fadıl Akgündüz'den sonra Yimpaş Holding'in Başkanı Dursun Uyar da bu kez İngilizce'de safran çiçeği anlamına gelen 'Saffron' markasıyla geri döndü. Dursun Uyar, yeni 'Saffron' markasıyla hem otel, hem de fast food alanında Türkiye ve diğer ülkelerde zincir kuracaklarını açıkladı. Daha önce 4 otelini Yimpaş adıyla işleten Uyar, Uyar, Yozgat'ta Saffron Fastfood'un açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yimpaş'm Yozgat'ta 1980 yılında çalışmalarına başlayıp, 30 yılda Türkiye'yi aşarak, 14 ülkede yatırımlar yaptığını belirtti.

GİYİMDEKİ MARKASI İSE 'VETTO'

Uyar, "Türkiye'nin her yerinde mağaza ile başlayan şirketimiz, onun yanında ihtisaslaşarak, markalaşarak gıdada Aytaç markasıyla hem Türkiye'de, yakın zamanda açtığı Belçika fabrikasıyla Avrupa'da ve Türk Cumhuriyetlerinde sayılı marka oldu" dedi. Giyimde Vetto makasını aldıklarını, hem mağaza hem fabrikasını hem de mağazasını açarak yollarına devam ettiklerinin altını çizen Uyar, şöyle konuştu: "Mobilyada Nora markasıyla, otellerde Saffron otel ve restoran, fastfood zinciri, daha önce çizdiğimiz bir projeydi. Aytaç'm arkasında olduğu; etiyle, her türlü gıdasıyla arkasında olduğu bir marka olsun istiyorduk ama nasip bu güneymiş. ilk adımı yine Yozgat'tan atıyoruz. Saffron oteller, fast food zincirleri tüm Türkiye'ye yayılarak, ismini duyuracaktır. Saffron oteller, Saffron Fastfood zincirleri Yozgat'a, Türkiye'ye, şirketimize hayırlı olsun."

'Piyasada helal gıda sıkıntısı var'
Açılışa katılan Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çeliksu, fastfood konusunda Türkiye'de giderek artan bir yabancılaşma olduğunu ifade etti. Çeliksu şöyle konuştu: "Elbette ülkemizde bunlar da olacak ama son günlerde gıda güvenliği ve sağlığı açısından, özellikle helal olması konusunda piyasada ciddi sıkıntılar var. Milletimiz 'Aytaç neden ürettiğini pişirip, vatandaşın önüne koymuyor' diyordu. Yönetim Kurulu Başkanı bunu görmüş."
Habertürk


Geri Dön