29 / 04 / 2024

Düşük faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

Düşük faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi hesaplama ve yapılandırma son günlerde en çok araştırılan konulardan oldu. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası 0.64 ve 0.74 faiz oranlarıyla vatandaşları konut sahibi yapıyor. Peki konut kredisi faiz oranları kaç oldu?



Kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde başlattığı indirimle beraber, düşük faizle konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar harekete geçti.

Habertürk'te yer alan habere göre; kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde şüphesiz 12 ay erteleme imkanı da sunan konut kredisi faiz oranları konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Peki bankaların faiz oranları nasıl? Konut kredisi taksitleri ve geri ödeme tutarları nasıl belirleniyor? 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK)

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar ayılık yüzde 0.64 faizli kredi fırsatını hayata geçirdi. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi imkanı sunuluyor. Düşük faizli konut kredisi başvuruları 2 Haziran’da başladı. 

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamaya göre; konutta kredi miktarı üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL olarak sınırlandırıldı. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanıyor. 

Konut kredisi hesaplama sıfır ev

Düşük faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi hesaplama ikinci el ev 

Düşük faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

Mayıs'ta 2 milyon 475 bin kişi konut kredisi kullandı!

Zamlı evler 1.5 aydır alıcı bekliyor!

18 ay vadeli 2 yıl ödemesiz konut kredisine nasıl başvurulur?


Geri Dön