02 / 10 / 2024

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

Düşük faizli krediyle konut sahibi olma fırsatı için beklentiler arttı. 0,70'in altında oranla 15 yıl geri ödeme fırsatı sunulan kampanya merakla bekleniyor. İşte detaylar... 




VATANDAŞLAR YENİ YILDA BEKLENTİ İÇİNE GİRDİ

Ahaber'in aktardığı detaylara göre, fiyat artışları sebebiyle konut sahibi olma hayallerini erteleyenler için Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarının umut verici olduğunu belirten Dinç, sektörün ve vatandaşın 2023 yılında bu hayalleri gerçekleştirmek adına büyük bir beklenti içine girdiğini kaydetti.

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

DÜŞÜK FAİZ VE UZUN VADE BEKLENTİSİ VAR

Yine verilen detaylara göre, konut sahibi olmak isteyen ancak bütçe sorunu yaşayanların taleplerinin 6 başlıkta toplandığını dile getiren Muhammet Dinç,  "Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonucu vatandaşta ve sektör temsilcilerinde büyük bir heyecan oluştuğunu ve gelecek yıla ilişkin beklentilerin arttığını söyledi. Açıklamasında projenin ocak ayı içinde hayata geçmesinin ümit edildiğini kaydeden Dinç, saha çalışmalarında da gözlemledikleri kadarıyla konut sahibi olmayanlara öncelik verilmesi yönünde bir beklenti olduğunu söyledi. Aynı zamanda yeni alınan konutların belirli bir süre satılmaması şartının da getirilmesi talebi dikkat çektiğini söyleyen Dinç, bankaların kullandıracağı kredilerin yüzde 0,70'in altında olacağı ve bunun geri ödemesinin de 15 yıla yayılması istendiğini de belirtti.


Geri Dön