04 / 05 / 2024

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

Düşük faizli krediyle konut sahibi olma fırsatı için beklentiler arttı. 0,70'in altında oranla 15 yıl geri ödeme fırsatı sunulan kampanya merakla bekleniyor. İşte detaylar... 



GERİ ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Dinç açıklamasında ödeme takvimi konusundaki bir diğer talebin ise geri ödemelerin 1 ya da 2 yıl sonra başlaması yönünde olduğunu kaydederek, "Uygulamanın orta gelir grubundaki vatandaşların alabileceği konutlarda geçerli olacağına yönelik de bir beklenti oluşmuş durumunda." dedi.

Düşük faizli krediyle ev almak isteyenler dikkat! Bakanlık hazırlıklara başladı!

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Dinç açıklamasında konut finansmanına sağlanacak destek için hükümetin yaptığı çalışmalara ilişkin de haberler çıktığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığının konut projesiyle fiyat artışlarının önüne geçmek için hazırlık yaptığına değindi.

HEDEF İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YARARLANMASI

Vatandaşa ve sektör temsilcilerine uyarılar da yapan Dinç, iyi niyetle hayata geçirilmesi beklenen konut projesini manipüle etmek isteyenlerin olacağını kaydederek, vatandaşların uyanık olması gerektiğini belirtti. Dinç, "Fahiş fiyat artışlarına da müsaade edilmemelidir. Burada önemli olan gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşları konut sahibi yapabilmek olmalıdır." diye konuştu.

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 


Geri Dön