27 / 04 / 2024

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Markalı konut sektörünün deneyimli oyuncuları arasında yer alan Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, lüks emlak yatırımcılarının, yatırımlarını prim sağlayan, güvenli olan ve gelişen büyük merkezlere yönlendirdiğini dile getirdi.



Zeki Akbal yaptığı bunun en önemli sebebinin ise pandemi sonrası paranın çok pahalı hâle gelmesi olduğunu söyledi. Açıklamasında Avrupa’nın merkezinde lüks konut için metrekaresine 20-30 bin Euro ödemek istemeyen yatırımcının gelecekteki prim değeri daha yüksek olan İstanbul, Dubai gibi merkezlere yöneldiğini söyleyen Zeki Akbal, Avrupa ve Amerika merkezli metropollerin primini tamamlamış şehirler olmalarının da önemli bir etken olduğunu söyledi.

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul da!

Açıklamasında şehirlerin banliyölerinin dahil genel ortalama apartman dairesi metrekare fiyatının Cenevre’de 15 bin 260 Euro, Zürih’te 13 bin 880 Euro, Londra’da 13 bin 750 Euro, Münih ve Paris’te ise 10 bin Euro üzeriyken, bu rakamın İstanbul geneli ortalamada 26 bin lira olduğunu söyleyen Zeki Akbal, "Başka bir ifadeyle bin 320 euro" dedi. Arada Avrupa merkezlerine kıyasla altı kattan fazla fark olduğunu söyleyen Zeki Akbal, bu rakamların lüks konutta ise Avrupa merkezinde ve Amerika’da 30-40 bin Euro’ların üzerinde olduğunu dile getirdi. Akbal, yerli ve yabancı lüks konut alıcılarının İstanbul’daki prim potansiyelini net gördüklerini de kaydetti.


Geri Dön