09 / 05 / 2024

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Markalı konut sektörünün deneyimli oyuncuları arasında yer alan Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, lüks emlak yatırımcılarının, yatırımlarını prim sağlayan, güvenli olan ve gelişen büyük merkezlere yönlendirdiğini dile getirdi.



PRİM POTANSİYELİ

Son zamanldarda sık sık gündeme gelen konut satışları ile ilgili değerlendirmeler de yapan Zeki Akbal, dünyada konut satışı gerilerken Türkiye’de 11 ayda 1.3 milyon konut satıldığını söyledi. Açıklamasında Türkiye konut piyasasındaki değer artışlarına da dikkat çeken Akbal, Knight Frank’ın araştırmasına göre değerlenen şehirler endeksinde yüzde 184.9 ile İstanbul'un ilk sırada yer aldığını dile getidi. Hürriyet'te yer alan habere göre, "İlginç bir bilgi de  Ankara  (%165.4) ve İzmir’de (%150.9) ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyor." diyen Zeki Akbal, metrekare satış fiyatının 15 bin Euro’nun üstünde olduğu Cenevre’nin değerlenme oranının da yüzde 8 seviyesinde olduğunu kaydetti. Söz konusu bu oranın Londra’da yüzde 6, Milan’da yüzde 5 olduğunu dile getiren Zeki Akbal, "Artık özetle hem global hem yerli nitelikli gayrimenkul yatırımcısı için prim İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de” dedi.

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul da!

2 MİLYARLIK YENİ PROJE GELİYOR

Şirket, mega kent İstanbul’da yeni bir yatırıma da imza atıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle ve hasılat paylaşımı modeliyle geliştirilecek olan Barbaros48 projesi Beşiktaş ilçesinde yükseliyor. Verilen detaylara göre, Asya’dan Avrupa’ya 180 derece Boğaz hattını görebilecek bir açı ile hayata geçirilecek olan projenin yatırım değeri 2 milyar lira olarak açıklandı. Ofis-AVM gibi alanların yer almayacağı, yalnızca rezidans olarak planlanan projede, daire büyüklükleri 100 metrekare ile 350 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 3. kattan itibaren panoramik Boğaz ve Tarihî Yarımada manzarasına hâkim projede, metrekare fiyatı 10 bin dolardan başlangıç gösteriyor. Merakla beklenen proje hakkında değerlendirmeler yapan Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, İstanbul’un hak ettiği, iki kıtaya layık, bir proje inşa etmek istediklerini dile getirdi. Türkiye’de edindikleri know how’ı Avrupa’ya da taşımaya hazırlandıklarını söyleyen Zeki Akbal, Almanya’da özellikle Frankfurt çevresinde arsa ve proje geliştirmek için görüşmelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Avrasya Konutları 2 projesiyle Başakşehir'e 410 yeni konut geliyor!

Barbaros 48: Fuzul Beşiktaş projesinin adı belli oldu! 

Mahmut Akbal, Eyüp Akbal ve Zeki Akbal'dan yeni şirket! 


Geri Dön