28 / 04 / 2024

Düzce AFAD Lojistik Binası tamamlandı!

Düzce AFAD Lojistik Binası tamamlandı!

Düzce’nin Kalıcı Konutlar mevkiinde yapılan İl Acil Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü hizmet binası inşaatı hızla ilerliyor, AFAD Lojistik Deposu' nun inşaatı ise bitti...




Düzce’nin Kalıcı Konutlar mevkiinde yapılan İl Acil Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü hizmet binası inşaatı hızla ilerliyor, AFAD Lojistik Deposu'nun inşaatı ise bitti.


Düzce’de kalıcı konutlar 9. bölge kavşağında inşaatı devam eden İl Müdürlüğümüz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binası yanına kurulan 48 konteynerlık lojistik deponun binası tamamlandı. Bunanın yanında bulunan hizmet binası inşaatı ise hızla devam ediyor.


Geçtiğimiz aylarda Vali Ali İhsan Su alanda incelemeler yapmıştı. Vali Su, AFAD Lojistik deposu ile ilgili olarak, “Bölgelerimizde deprem, sel ve buna benzer olaylar ortalama yıllık hasar görebilirlik oranı, ulaşım ve nüfus kıstasları göz önünde bulundurularak, Başbakanlık AFAD tarafından ülkemizin değişik bölgelerinde ilimizin de içinde bulunduğu 27 adet lojistik depodan bir tanesi burada yapılıyor. Lojistik depomuz, Düzce Kuzey Çevre yolu üzerinde Kalıcı Konutlar 9. Bölge kavşağında inşaatı devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binasının içinde bulunduğu arazi içerisine yapılmaktadır. Bin 200 metrekare alana sahip ve 15 metre yüksekliğinde ki 48 konteynerlik projenin 2 bin 400 çadır, 3 bin 600 battaniye, bin 800 yatak, 360 mutfak seti, 360 ısıtıcı kapasiteli toplam maliyeti 4 milyon 500 bin liradır” demişti.


Vali Su 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası ile ilgili olarak ise “Vatandaşlarımızın karşılaştıkları acil vaka ve sorunlar ile yardım taleplerini, çeşitli kurumlara ait olan 110, 112, 122, 155, 156 ve 177 gibi acil çağrı numaralarına yapmaktadırlar. Bu numaraların çokluğu nedeni ile uygulama ve koordinasyonda sorunlar yaşanmaktadır. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların acil yardım taleplerinin 112 altında tek numarada toplanmasının yanı sıra olası afet ve acil durumlarında haberleşme ve koordinasyonun tek merkezden yürütülmesi, müdahalenin daha etkin ve seri olmasını sağlamayı amaçlayan 112 Acil Çağrı Merkezi projesi 2010 yılında pilot il olarak seçilen Antalya ve Isparta’da uygulanmaya başladı. İlimizin de içinde bulunduğu 26 ilde Acil Çağrı Merkezi projesi inşaatları çeşitli düzeyde devam etmektedir. İl Özel İdaresi tarafından projesi yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası 23 Ağustos 2014 tarihinde bitirilecek” demişti.



Düzce Kent


Geri Dön