29 / 04 / 2024

Düzce Aydınpınar'a yeni ilk ve ortaokul binası yapıldı!

Düzce Aydınpınar'a yeni ilk ve ortaokul binası yapıldı!

Düzce’de yaşanan 1999 depremlerinde yıkılan ve 10 yıldır 4 ayrı prefabrike yapıda hizmet veren Aydınpınar Köyü’nde ilk ve ortaokuldan oluşan yeni bir okul binası yapıldı...




Düzce’de yaşanan 1999 depremlerinde yıkılan ve 10 yıldır 4 ayrı prefabrike yapıda hizmet veren Aydınpınar Köyü’nde ilk ve ortaokuldan oluşan yeni bir okul binası yapıldı. Düzce protokolünün katıldığı açılış töreni ile hizmete açılan okulda engelli öğrencilerin rahat hareket etmesi için asansör kullanılması dikkat çekti.


Aydınpınar Köyü’nde 1964 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Aydınpınar İlkokulu 1999 depremlerine kadar eğitim-öğretimine devam etmiş, daha sonra depremlerde yıkılan okulun yerine 4 adet prefabrike yapı yapıldı. Aradan geçen 10 yıl içinde eğitim-öğretimin prefabrike yapıda devam etiğİ Aydınpınar İlköğretim Okulu’nun yerine tip proje ile 21 derslik, 2 okul öncesi sınıfı, fen laboratuarı, bilişimim laboratuarı, görsel sanatlar atölyesi ve spor salonu olarak bin 500 metrekare alan üzerine bodrum artı 2 kat oku inşa edildi.


Okulun açılışına Düzce Valisi Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, vali yardımcıları, AK Partililer ile davetliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman yaptığı açılış konuşmasında yeni okulun Aydınpınar Köyü’ne hayırlı olmasını diledi.


Düzce valisi Ali İhsan Su ise Düzce’nin her alanda hızlı bir gelişme sağladığını ifade ederek “Düzce eğitim, sağlık, turizm ve sanayi alanında değişim gösteriyor. Bu hızlı değişim sayesinde bizde çocuklarımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda okulumuz prefabrike yapıdan kurtarılarak yenisinin yapılması sağlandı. Buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ne kadar sağlıklı ortamda okurlarsa okadar başarılı olurlar. Kendilerinden başarı bekliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri sundu.


ASANSÖR DAHİ DÜŞÜNÜLDÜ


Gösterinin ardından okulun açılışı gerçekleştirilerek, bina gezildi. Vali Ali İhsan Su, okulun gezisi sırasında yapılan asansöre dikkat çekerek “Okullarımızda artık asansör dahi var. Engelli öğrencilerimizin daha rahat hareket etmesi sağlanacak. Tüm sosyal imkanları kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.



Milliyet


Geri Dön