29 / 04 / 2024

Düzce Belediyesi'nin kiraladığı taşınmazlar TBMM'de!

Düzce Belediyesi'nin kiraladığı taşınmazlar TBMM'de!

Düzce Belediyesi tarafından kiralanan taşınmazlara ve bir alışveriş merkezi binasının mülkiyetine ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yazılı soru önergesi hazırladı..



Düzce Belediyesi nin kiraladığı taşınmazlar TBMM de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce Belediyesi tarafından kiralanan taşınmazlara ve bir alışveriş merkezi binasının mülkiyetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Tanal'ın soruları

1) Düzce Belediyesince kiralanan kaç gayrimenkul bulunmaktadır? Bu gayrimenkullerin kaçı bina kaçı işyeri kaçı boş arsa niteliğindedir?


2) Kiralanan bu taşınmazların mülkiyetleri kim/kimlere aittir? Kira kontratlarının başlangıç ve bitiş tarihleri, aylık/yıllık kira sözleşme bedelleri, kira kontratlarının geçerlilik süresi nedir?


3) Düzce Belediyesinin mülkiyetinde bulunan ya da belediyece kiralanan bu yerler arasında alışveriş merkezi olarak kullanılan bir taşınmaz bulunmakta mıdır?


4) Düzce ilinde bulunan “Yunus Alışveriş Merkezi” isimli alışveriş merkezinin mülkiyeti kime/kimlere aittir? Bu yer kiralık mıdır? Kiralık ise taşınmaza ait kira sözleşmesinin başlangıç ve bitiş tarihleri nelerdir? Aylık/yıllık kira bedelleri nelerdir? Bu taşınmazın kiralanma amacı nedir?


5) Kiralanan bu taşınmaz, kiralanma amacı doğrultusunda mı kullanılmaktadır? Kiralanma amacı doğrultusunda kullanılmadığı ihtimalinde; kamu gelirlerinin israfının önlenmesi için ne gibi önlemler alınmıştır?


6) Kiralanan bu taşınmaza ait iç ve dış denetim faaliyetleri ne şekilde yapılmıştır? Herhangi bir müfettiş denetimi yapılmış mıdır?


7) Mülkiyeti Düzce Belediyesine ait olan veya kiralanan taşınmazların özgülendiği amaca aykırı kullanımında kim/kimler sorumlu olacaktır?






Geri Dön