28 / 04 / 2024

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, kentte 17 Ağustos 1999 depreminin ardından 12 Kasım 1999'da yaşanan depremin ortaya koyduğu travmanın maalesef henüz geçmediğini ve yaklaşık 3-4 gündür burada bu tabloyu gördüğünü kaydetti.

Düzce de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

Düzcelilerde "Yeni deprem olacak mı?" endişesinin olduğunu söyleyen Soylu, bu duyguları istismar edenlerin "28 Kasım ve 2 Aralık'ta deprem olacağı" yönünde açıklamaların yapıldığı bilgisini ortaya attığının altını çizdi.

Depremden sonra yaşanan korkuyu çok hızlı şekilde üzerlerinden atmaları gerektiğini belirten Soylu, bunun için çok hızlı hareket ettiklerini, gerek zarar gerek hasar tespitlerinde olsun, belki de bu zamana kadar görülen en hızlı davranışı ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.


Geri Dön