11 / 05 / 2024

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.



Düzce de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

"DÜZCE'DE ŞU ANDA ORTA HASARLI YOK, YA AZ YA AĞIR HASARLI VAR"

Bakan Soylu, hasar tespitleri konusunda şimdiye kadar 23 bin 916 binanın tarandığını söyleyerek  "66.726 bağımsız bölüm, 56.266 konut. Bağımsız derken burada depolar da ahırlar da var. 56.266 konut tarandı ve 4.990 ticarethane, 596 ahır. Acil yıkık 25, ağır hasarlı 263 bina, orta hasarlı yok" dedi.

Bakan Soylu, 43 acil yıkık, 435 ağır hasarlı yani toplam 478 bağımsız bölüm tespit edildiğini ve yıkılacaklarını aktardı. Soylu, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı. Az hasarlı ise 2 bin 548 bina var, toplamda 9 bin 446 konut var, şu ana kadar yapılan 56 bin 266 taramada" diye kaydetti.

Düzce de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

Vatandaşların 44 bin 71 hasarsız konuta girebileceğini ifade eden Soylu, "Az hasarlı dediğimiz, boya, kırık, sıva çatlağı, dökük gibi binanın yapısal sürecinde olmayan ve onu depreme karşı dayanıksız hale getirebilecek yapısal sorun değildir. Boyası dökülmüş, sıvası çatlamış, bunu ifade ediyorum. Doğal olarak 51.925 bağımsız bölüm var, 44.71 de hasarsız konut var. Hasarsız 44.71 dairede insanlar girebilirler, oturabilirler ve oturuyorlar zaten. Biz ağır hasarlılara veya şu an yok ama olsa bile orta hasarlılara sokmuyoruz. Orta hasarlı, güçlendirilmesi gereken bina demektir. Düzce'de şu anda orta hasarlı yok, ya az hasarlı ya ağır hasarlı var." diye konuştu.

Şu ana kadar 317 artçı depremin meydana geldiğini vurgulayan Soylu, "Bunların en büyüğü 4,3 ve 4,1; artçı deprem aralığı bir saate kadar düştü. Hem emniyet hem jandarma personelimiz gerek güvenlik gerek diğer lojistik imkanlar için buradalar. 840 jandarma personelimiz var, şu anda onlar diğer gönüllülerimizle gecenin bu saatinde korkudan dolayı evine girmeyen vatandaşlarımıza çadır kurmaya devam ediyorlar." ifadesini kullandı.

Evde bakım paraları peş peşe ödeniyor! Bu illerde yaşayanların paraları yattı bile! Hemen siz de bir bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı kalem kalem hesaplandı! Hemen yeni maaşlara bakın!

Taksicilerden zam talebi! İstanbul'da taksiye zam mı geliyor? En az yüzde 50... 


Geri Dön