14 / 05 / 2024

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada 23 Kasım tarihinde meydana gelen depremden sonra başlatılan çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı...



Düzce genelinde bugün itibarıyla 19 bin 590 haneye bina hasar, 10 bin 261 kişiye de eşya zararı ödemesi yapıldığını belirten Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada ödemelerin devam ettiğini dile getirdi. Afet Psikososyal Destek Grubu tarafından bölgede 28 bin 565 kişiye psikososyal destek hizmeti sunulduğunu belirten Cevdet Atay, depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada, şehirde 4 ikram ve 3 mobil mutfak aracının desteği ile 12 yemek noktasında vatandaşların yanında olmaya devam edildiğini dile getirdi.

Düzce de hasarlı 333 konut yıkıldı!

TAŞINMA YARDIMI DA VERİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde Düzce'de yapılacak yardımlarla ilgili de önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ağır hasarlı konutlarda eğer eşyasını almadan çıkıyorsa içerisine girilemeyecek durumdaysa 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacaklarını, aynı zamanda 30 bin lira kira ve taşınma yardımı vereceklerini dile getirmişti.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, eğer ağır hasarlı konutlarda kiracı varsa burada 15 bin liraya kadar taşınma yardımı yapacaklarını dile getiren Süleyman Soylu, eğer ağır hasarlı konutlarda ise ve konteynere geçiyorsa geçme maliyeti olarak da 15 bin TL yardımda bulunulacağını belirtti.

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Kandilli'den Marmara için şok açıklama! Beklenen büyük İstanbul depremi...


Geri Dön