01 / 05 / 2024

Düzce'deki milli parklar turizme kazandırılacak!

Düzce'deki milli parklar turizme kazandırılacak!

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi bir dizi inceleme yapmak üzere Düzce’ye geldi. Düzce’deki ziyaretlerinde Bakanlığının Düzce’ye ayrı bir değer verdiğini vurgulayan Tüfekçi, projelere ilişkin idarecilerden bilgi aldı.




Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi bir dizi inceleme yapmak üzere Düzce’ye geldi. Düzce’deki ziyaretlerinde Bakanlığının Düzce’ye ayrı bir değer verdiğini vurgulayan Tüfekçi, projelere ilişkin idarecilerden bilgi aldı.


Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi’nin ilk durağı Valilik oldu. Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve kurum müdürlerince karşılanan Bakan Yardımcısı Tüfekçi, şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçti.


Vali Fidan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Düzce’de yatırımın iyi düzeyde olduğuna dikkat çekti. Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi de Bakan Veysel Eroğlu’nun selamını ileterek Düzce’ye çok önem verdiğini söyledi. Tüfekçi, “ Bolu ve Düzce’yi bir bütün halinde Milli Parklar alanında sektör haline gelmesini planlıyoruz. Bu güzel yerleri biran önce turizme kazandırmak istiyoruz. Bunun için de gerekli adımları attık.” dedi. Valilik ziyaretinin ardından Güzeldere Şelalesine hareket eden Bakan yardımcısı Tüfekçi’ye Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı müdürlüklerin Bölge ve İl müdürleri ve siyasilerde eşlik etti.


Şelaleyi gezen Bakan Yardımcısı Tüfekci gazetecilere açıklamalarda bulunarak “Düzce’mizin tanıtılmasında ve adeta bir miras olarak ortaya konması önemli bir konuma sahip bir noktadayız. Güzeldere ile alakalı projelerimizi yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu güzelliği Türkiye’ye tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.


Tüfekçi ve beraberindeki heyet, Güzeldere şelalesinden sonra Düzce Belediyesi’ne geçti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,  belediye makamında Tüfekçi’ye brifing verdi.


Başkan Keleş, “Düzce’de yaklaşık 20’nin üzerinde köprü yapıldı. Hatta biri rekor denilebilecek bir köprü. Onun dışında bir çok rekreasyon alanı yapılıyor. Düzce’nin içme suyu problemine köklü bir çözüm üretiliyor. Uğur Suyu üzerine yapılacak göletler su problemini kökten çözecek. Hasanlar Barajından Düzce’nin içme suyu problemini çözmüş olacağız. “dedi.


Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi de Düzce’de  birlik ve beraberlikten mutluluk duyduğunu söyledi. Tüfekçi’nin idarecilerden bir de isteği oldu: “Yeni alanlar varsa projeler üretelim. Sizden proje istiyoruz. Bakanlığımız hazır. Özellikle köylerimizin kalkınması çok önemlidir. Yapılacak küçük bir gölet, oraya can katacak. Vahşi sulamadan da vazgeçtik, damlama sistemi yapıyoruz. Burada da öyle alanlar varsa bakanlığımızla irtibata geçsinler. “ Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ziyaret sonunda Bakan Yardımcısı Tüfekçi’ye çeşitli hediyeler takdim etti.



Düzce Belediyesi





Geri Dön