29 / 04 / 2024

Düzce'deki Yaka köyünün sorunları meclise taşındı!

Düzce'deki Yaka köyünün sorunları meclise taşındı!

Düzce'nin Merkez ilçesine bağlı Yaka köyünün bir kısmının belediye sınırları içerisine alınması ve köyün sadece mücavirdeki kısmına doğalgaz hizmeti verilmesi sorunu meclis gündemine taşındı..



Düzce deki Yaka köyünün sorunları meclise taşındı!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Düzce'nin Merkez ilçesine bağlı Yaka köyünün bir kısmının belediye sınırları içerisine alınmasına ve köyün sadece mücavirdeki kısmına doğalgaz hizmeti verilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı.


CHP'li Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye ilettin.


Tanal'ın soruları

1) Düzce İli Merkez ilçesine bağlı Yaka Köyü’nün Düzce Belediye Meclis Kararı ile bir bölümü belediye sınırlan içerisinde alınırken köyün bir kısmının mücavirde bırakılma gerekçesi nedir?


2) Söz konusu köyün mücavirdeki kısmına doğalgaz hizmeti sağlanırken diğer kısmına doğalgaz hizmeti verilmemesinin gerekçesi nedir? Söz konusu köyde bazı hanelere doğalgaz hizmetinin verilmeme gerekçesi imar planı olmadığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğru ise imar planı eksikliği tamamlanmamasının gerekçesi nedir?


3) İşbu uygulama Anayasanın 2. Maddesi ve lO.maddesinde hüküm altına alman sosyal devlet ve eşitlik ilkelerine aykırılık açık aykırılık değil midir?





Geri Dön