18 / 05 / 2024

Dyo Boya DYO markası için 75 milyon dolar ödeyecek

Dyo Boya DYO markası için 75 milyon dolar ödeyecek

Dyo Boya Fabrikaları Ticaret A.Ş., Yaşar Holding'e lisans hakkı ödeyerek kullandığı markaları satın almak için harekete geçti. Durmuş Yaşar ve Oğulları markası için 75 milyon dolar ödenecek.



Sektörde 1.200 farklı ürün, 3.500 ambalaj ve 60.000 renk çeşidi ile faaliyet gösteren Dyo Boya Fabrikaları Ticaret A.Ş., Dyo markasını satın almak için 75 milyon dolar ödeyecek. İsim hakkı Yaşar Holding'e ait olan ve açılımı Durmuş Yaşar ve Oğulları şeklinde olan DYO'nun her türlü alandaki kullanımının hakkının devralınması için yapılan değerleme çalışması sonucunda markanın 75 milyon dolara satın alınmasına karar veren Dyo Boya Fabrikaları ilk etapta bu rakamın yarısını ödeyecek.

Dyo Boya Fabrikaları Ticaret A.Ş.'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada bu güne kadar DYO markasının lisans bedeli ödemek suretiyle kullanıldığı belirtildi. Açıklamada, şirketin faaliyette bulunduğu boya, vernik, reçine ve sair yüzey kaplama ve ısı yalıtımı malzemelerinin üretim ve satışında, markaların sahibi Yaşar Holding A.Ş.'ye bir lisans bedeli ödenmek suretiyle Dyo ve alt markalarının kullanımının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Türk boya sanayinin öncü markası olan ve Türkiye'nin en değerli 100 markası arasında yer alan "Durmuş Yaşar ve Oğulları-DYO Markası"  ile 300'ü aşkın ana ve alt markanın, şirketin kendi markalarına sahip olmasının sürdürülebilirlik stratejileri içerisindeki önemine işaret edilen açıklamada markanın Yaşar Holding A.Ş.'den satın alınması için DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'nin hazırladığı değerleme raporu doğrultusunda 75 milyon dolar + KDV üzerinden ödeme yapılacağı kaydedildi. Ödeme planı çerçevesinde söz konusu bedelin ilk etapta 11 Kasım 2022 tarihi itibarıyla DYO İnşaat boyaları markaları 37.500.000 USD + KDV bedel ile devralındığının ifade edildiği açıklamada, kalan diğer tüm kategorilere ilişkin markaların ise 2023 yılı ilk yarısı içerisinde 37.500.000 USD+ KDV bedel üzerinden devralınacağı kaydedildi.

 

DYO, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor!

DYO gayrimenkullerini satıyor!

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

 


Geri Dön