Kent Haberleri

e-Devlet yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar bu yardımdan faydalanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok alanda sosyal yardım kampanyaları düzenliyor. Devletin sağladığı sosyal yardımlarda düzenli gelir desteği, işe yönlendirme ve çocuk yardımları gibi birçok alanda yardımlar bulunuyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanmak için e-Devlet’ten başvurmak gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen koşullar yerine getirildikten sonra e-Devlet üzerinden ilgili yardım kampanyasına başvuru yapılması gerekiyor

Devletin dar gelirli vatandaşlar için sağladığı sosyal yardımlardan yararlanmak için ilk olarak gerekli koşulları yerine getirmek gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen koşullar yerine getirildikten sonra e-Devlet üzerinden ilgili yardım kampanyasına başvuru yapılması gerekiyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet sisteminden sosyal yardım başvurusu yapmak için ilk olarak sisteme giriş yapmak gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet sistemine giriş için kullanılan şifreyle giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki aşamaları izleyerek sosyal yardımlara başvuru yapabilirsiniz.

İşte başvuru adımları...

- e-Devlet’te karşınıza çıkan arama motoruna "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" yazarak aratın.

- Arama sonrası karşınıza çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına tıklayarak sayfayı açın.

- Sayfa açıldığı zaman sayfanın sağ kısmında yer alan "Yeni Başvuru" butonuna tıklayın.

- Karşınıza çıkan bilgilendirmeleri onaylamanız gerekiyor. Sayfadaki bilgileri okuduktan sonra aşağıda bulunan "Kabul ve beyan ediyorum." kutucuğunu ve sayfadaki diğer kutucukları işaretlemelisiniz. Daha sonra "Başvur" butonuna tıklayarak ilerleyin.

- Adres ve kimlik bilgilerinizi girin ama bilgilerin güncel olmasına özen gösterin.

- Sayfada bulunan bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurun. Daha sonra, aktif kullandığınız bir banka hesabının IBAN numarasını ekleyin.

- Sayfanın en altındaki ihtiyaç ve talep kutusuna taleplerinizi yazın. Sonrasında da formu gönderin.

- Bilgilerinize formu ön izleme sayfasından ulaşarak bilgilerinizi kontrol edin. Sayfanın en altındaki "Kabul ve beyan ediyorum." kutucuğunu işaretleyin. Ardından "Başvur" butonuna tıklayın.

Sosyal yardım başvurusu iletilmesinin ardından, ikametgâhın kayıtlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca süreç yürütülür. Başvuru sonucu e-Devlet’ten görüntülenebilir. 

DEVLETİN SOSYAL YARDIM KAMPANYALARINA BAŞVURU KOŞULLARI

Devletin sosyal yardım kampanyalarına başvuru yapmak için sağlanması gereken bazı koşullar şu şekilde:

- Türkiye'de ikamet etmek,

- Adres gizliliği kararının bulunmaması,

- Son 2 haftada hanedeki herhangi birinin sosyal yardım başvurusu yapmamış olması.

Aksi takdirde, sosyal yardım başvuruları değerlendirmeye alınmaz. Bunun yanı sıra, İŞKUR'dan işsizlik ödeneği alan vatandaşlar, kamu işçileri, memurlar, SGK'den emekli aylığı alan emekliler sosyal yardım kampanyalarına başvuru yapamıyor.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bankaların faiz oranları sil baştan değişti! İşte banka banka en güncel faiz oranları!

Elon Musk’tan uyarı: ‘Tüm mal varlıklarınızı Dogecoin'e yatırmayın!'

Memura kira desteğinde bu kriter baz alınacak!